UPDATE 14 februarie 2018

Dacă te-ar interesa să pornești o afacere pe Amazon anul aceasta, acum e momentul potrivit pentru că se formează grupul al 6-lea Amazon setUP. Uite mai multe detalii.


Anul trecut prin mai, am auzit și eu de oportunitatea asta de business pe Amazon, mai exact cum poți face bani creând un brand de produse pe care să le vinzi pe Amazon.

Cu toate că erau ceva români care porniseră deja o afacere pe Amazon, era liniște în România cu privire la asta.

Auzisem de Alex Hudițan (Hudi) pe Facebook pentru că tot posta poze de prin excursiile lui și la un moment dat, chiar m-a intrigat… văzusem o poză în care se dădea fain, frumos, elegant (cât de cât LOL) dintr-o limuzină.

LATER EDIT: uite c-am găsit poza :))

Alex in da limo (FB Hudi)

Cred că i-am și lăsat un comentariu în care l-am întrebat ”Frate, tu de unde câștigi atâția bani de te plimbi peste tot?!”.

Nu a durat mult timp până când am aflat și răspunsul.

Alături de Claudiu Stănculescu, și el seller pe Amazon de vreun an pe vremea aceea, au pornit un curs despre cum să-ți pornești propria afacere pe Amazon. Dacă nu mă înșel, Amazon setUP 1 a pornit în iunie 2016.

Când am auzit de oportunitate, parcă am avut un nod în gât. Mi-am sunat prietenii ca să le spun și lor despre curs.

Nimeni nu a fost la fel de entuziasmat ca și mine :)) Cu toate astea, am ezitat să mă înscriu. Și am ezitat și în seria a 2-a, din octombrie 2016.

În seria a 3-a din martie 2017 m-am înscris și eu.

Cursul a durat 3 luni. În fiecare săptămână a fost prezentat câte un modul nou. Practic, dacă ai pornit de la zero idei despre ce înseamnă un business pe Amazon, în prima lună și un pic deja aveai ideea de produs conturată și chiar ai contactat furnizori din China care să îți producă produsul.

Pe parcurs ai trecut prin cum se face negocierea cu furnizorul, listarea corectă și în cele din urmă lansarea!

Sunt mulți pe care i-am auzit că zic că se pot informa gratuit de pe net despre cum se poate porni o afacere pe Amazon. Din proprie experiență zic că e NERENTABIL!

De ce? Pentru că nici naiba nu vrea să stea să pună cap la cap informații din zeci de surse. Ba mai mult, dacă îți lipsește vreun pas (oricât de nesemnificativ poate fi, sau făcut la timpul nepotrivit), poți pierde timp și/sau bani!

Așa că a meritat să plătesc ca să am toată informația cap la cap, completă și cel mai important, TESTATĂ!

Valoarea adevărată a Amazon setUP nu CURSUL!

Da! Ai citit bine! Chiar dacă e crucial să ai informațiile potrivite, sunt mii de chestii care pot merge prost într-o afacere sau, ca să nu fiu dramatic, sunt mii de chestii pe care nu le poți cuprinde într-un brainstorming sau într-un curs.

Așa că… grupul din care vei face parte când te înscrii este magia! Totul se întâmplă într-un grup pe Facebook. Orice întrebare ai legat de o problemă la producție, shipping, listare, PPC – ORICE – se poate întreba și din sutele de oameni din grup, sigur există câțiva care s-au lovit deja de problema ta.

Comunitatea este adevărata valoare! Adică ai acces la oameni care vor să te ajute, ca la rândul lor să fie ajutați. La fel și tu, când vei deveni expert, poți să-i ajuți pe cei care încep cu un răspuns din experiența ta 🙂

E greu să pornești o afacere pe Amazon?

Simplu nu e, asta e clar. La început sunt bătăi de cap. Mai ales la partea de căutare a produsului, care poate părea interminabilă – primul modul se ocupă de asta – deci 2-3 săptămâni ai de lucru 😀

Evident, scopul este să ajungi să vinzi cât mai multe produse pe Amazon ca să ajungi la vânzări de $10.000, $20.000, $50.000 sau $100.000 pe lună (deja există selleri din Amazon setUP care vând de $100K pe lună – CRAZY?!)

Care sunt modulele Amazon setUP și ce vei învăța mai exact?

Modulul 1: Căutarea primului produs

 • Începi cu un singur produs alegând nișa în care vei lansa și produsele viitoare – astfel vei diminua riscurile, vei controla mai bine procesul și vei
 • Vei învăța cum să faci research pe Amazon
 • Vei învăța să analizezi care produse au cerere, se vând bine și reprezintă o oportunitate de business pentru tine.
 • Vei învăța care sunt criteriile după care îți dai seama dacă un produs va performa sau nu
 • La finalul modulului vei știi care este produsul final, care a trecut testul focului 🙂

Modulul 2: Găsirea și negocierea cu furnizorii chinezi

 • Vei învăța cum să găsești furnizorul potrivit, dar și cum să creezi produsul care se va ridica deasupra concurenței
 • Vei învăța care este filozofia din spatele unei oferte cu adevărat tentante pentru cumpărătorii americani (vei vinde pentru început pe piața din SUA)
 • Vei învăța cum să obții un raport calitate/preț foarte bun
 • Vei afla cum se creează o relație foarte bună între tine și fabricile din China
 • Vei afla cum să transformi un produs într-o ofertă foarte tentantă pentru potențialii tăi clienți.
 • Vei învăța cum să te diferențiezi de competitori prin a oferi mult mai multă valoare clienților tăi;

Modulul 3: Listarea produsului pe Amazon

 • Vei învăța cum se setează contul de Amazon Seller chiar și din România – fără probleme
 • Cum se face marketing ”on page” eficient pentru produsul tău;
 • Vei afla toate lucrurile ce țin de o listare de produs care să convertească
 • Cum să ai o imagine de top folosind fotografii de calitate ale produselor – și cum să faci poze de calitate
 • TIPS & TRICKS ca să ai o conversie mai bună
 • Înveți cum să faci Amazon SEO, astfel încât Amazon să îți plaseze produsul cât mai sus în căutările potențialilor tăi clienți
 • Cum un Brand de TOP, astfel încât clienții să își facă o impresie bună chiar de la început

Modulul 4: Lansarea produsului

 • Strategia pentru vânzarea produsului tău, atât la lansare, cât și pentru mai târziu
 • Cum faci o lansare de succes, astfel încât să obții cât mai repede un ranking, o imagine bună și numeroase recenzii pozitive despre produsul tău;
 • Cum să îți setezi campaniile plătite de promovare pe Amazon astfel încât să reușești să obții o bună profitabilitate;
 • Cum să faci reclame plătite pe Amazon care să îi ofere viziblitate produsului tău;
 • Cum să aduci trafic constant pe pagina produsului tău.
 • Vei învăța ce presupune partea contabilă și fiscală a unei afaceri pe Amazon și ce variante ai

 

Știu că pare mult – chiar este! Dar toată informația asta spartă în 3 luni, va putea fi asimilată ușor. Cred că ăsta e și marele plus al cursului Amazon setUP – faptul că nu aruncă toată informația într-un curs video de 15 ore.

Webinariile săptămânale (în general sâmbăta) durează cam 2 ore și vor cuprinde atât informații (prezentări PP live) cât și sesiune de Q&A – ceea ce e mișto, pentru că poți pune întrebări live și să primești răspuns tot live.

La 1 iulie 2017 începe Amazon setUP 4 și dacă ești interesat, încă te mai poți înscrie aici.

Greșeala pe care am făcut-o eu în iunie 2016 a fost că am ezitat să mă înscriu atunci, dacă o făceam când am auzit prima oară, atunci când am avut nodul ăla în gât și senzația aia în stomac, aveam deja 1 an de experiență. Dar niciodată nu e prea târziu, mai ales dacă ești hotărât și perseverent!

Concluzia mea este că merită să te înscrii, dar numai dacă ești hotărât să faci o schimbare masivă. Cursul nu este ieftin – costă $1500, dar valoarea pe care o vei primi în schimb este URIAȘĂ!

Pregătește-te mental pentru 3 luni de învățare și aplicare în timp real – pas cu pas!

La finalul cursului vei avea toate ”uneltele” necesare pentru a replica ceea ce ai făcut și astfel să lansezi al 2-lea, al 3-lea produs, și așa mai departe! Totul ține de cât ești de hotărât pentru că ce vei învăța este testat, actualizat și funcționează!

Mai multe informații despre cursul Amazon setUP găsești aici.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)