In ultimii ani am tot auzit melodii cu versuri care spun ceva de genul “Banii nu conteaza” sau “Eu n-am nevoie de bani nici de masini”. Cu toate astea, nu o sa vorbesc despre industria muzicii in acest articol.

Daca banii intradevar nu conteaza va invit sa ghiciti cine are parte de astfel de beneficii si din banii cui:

Indiciul numarul 1:

arhiepiscopia alba iulia ortodoxa masina

ARH? Oare de la ce vine?

Indiciul numarul 2:

arhiepiscopia alba iulia ortodoxa masina permis primar mircea hava zona istorica

“Permis de libera trecere” de la primarul Mircea Hava

Indiciul numarul 3:

arhiepiscopia alba iulia ortodoxa 1

Minunatul palat in care locuiesc proprietarii masinii

Ei bine, asta e arhiepiscopia din Alba Iulia, de acolo si acel ARH.

Chiar in centrul acestei “cetati” se afla biserica aferenta. Eu o compar cu un fel de piata de vise in care intra zeci de mii de oameni, fiecare cu dorinta si gandul sau, platesc pentru participare si pentru solutionarea problemelor iar apoi pleaca impliniti si satisfacuti.

Cei care pleaca ultimii sunt cei care numara banii. E vorba de cei care predica despre cum Isus a fost un om simplu si sarac, un om modest care se apropia de oameni si traia in mijlocul lor, nu intr-un palat, care a fost purtat de un magar cand a intrat in cetatea sa.

Astia vorbesc despre cum banul ispiteste omul si ca ar fi ochiul dracului. Astia vorbesc despre bogatia din Casa Domnului si ca ce avem pe pamant nu vom duce dincolo si mai grav, cu cat suntem mai legati de bogatie aici pe pamant, cu atat ne va fii mai greu sa intram in Rai:

Mai usor ii va fi unei camile sa intre prin gaura acului, decat bogatului in Imparatia lui Dumnezeu.

Ce vor de fapt sa transmita astia?

“Ramaneti voi cu frica voastra pentru ca noi suntem protejati de lege si le facem favorul ca va tinem sub control. Cu cat sunteti mai supusi, cu atat veti fi mai muti. Voi taceti si platiti-va impozitele si noua toate cele ce ni se cuvin ca speakeri buni ce suntem. Va facem aceeasi sceneta in fiecare saptamana, folosind doar alte cuvinte, cantam pe 7 voci si folosim cuvinte pompoase ca sa va impresionam pentru ca voi ascultati si asa cu dificultate, neintelegand nimic. Ramaneti voi linistiti in intunericul vostru si noi vom aprinde o lumanare pentru voi. Cand s-a consumat lumanarea, veniti si va vom vinde alta. Noi va spunem doar ce ne intereseaza pe noi din Biblie si ce e in avantajul nostru. Doar nu credeati ca o sa ne dam vreodata de gol? Sa nu cumva sa indrazneasca careva in Biserica sa spuna ceva catre noi ca va fii considerat posedat si eretic. Supuneti-va pentru ca diavolul lucreaza si doar noi va putem ajuta. Omul cu frica de Dumnezeu traieste viata lunga si sanatoasa.”

Iar unul dintre cele mai celebre vorbe a lui Isus a fost: “Nu te teme…“.

Oameni buni… eu nu am ceva explicit cu un cult religios. In esenta e vorba de un ritual traditional care are o valoare pentru un grup de oameni. Unii percep pe Dumnezeu in ortodoxism, altii in catolicism si altii in budhism.

In spatele tuturor scenetelor exista doar un singur Dumnezeu.

Interesul si cauza a disparut de mult. Din punctul meu de vedere 99% dintre adevaratii practicanti ai unei religii se afla in schituri sau manastiri, traiesc dupa toate normele si regulile scrise in Biblie, dupa modelul pe care insusi Isus l-a definit prin viata pe care a trait-o.

Au ajuns sa construiasca astfel de piete pe care ei le numesc biserici chiar si cu zecile in orase de dimensiuni medii. Scot administratori pe care ii numesc preoti si ii plaseaza in aceste piete. Ii invata meseria vanzarii de vise si scot bani frumosi din toata treaba asta.

Cred ca spiritualitatea este 50% din om. Cealalta parte e reprezentata de lumea materiala. E un echilibru si aici. Repet! Nu am nimic cu un cult religios in sine. Am ceva cu practicantii ipocriti care se folosesc de oamenii mai saraci intelectual care sunt manipulati cu nerusinare, scotanduli-se din buzunare bani care sa ajunga in astfel de masini si locuinte luxoase cand modelul pe care il citeaza oamenilor e exact opusul.

Adevarul grotesc pe care il mascheaza acestia, in mod special capii acestei francize, probabil ca nu il vom afla niciodata desi sper sa vina ziua in care sa se scurga suficient de multa informatie incat oamenii sa realizeze ca tot ce fac e doar sa sponsorizeze o traditie ce s-a murdarit complet ba chiar a inceput sa putrezeasca sub patrafirele poleite cu aur.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)