Îți propun o idee simplă (nu neapărat ușoară) de a genera venituri pasive pentru tot restul vieții. Pentru cei care nu știu ce reprezintă veniturile pasive, sunt acele venituri care rezultă în urma unui proiect / acțiune din trecut și se păstrează cât mai mult timp (preferabil pentru tot restul vieții) dar fără ca tu să mai trebuiască să faci ceva (sau foarte puțin).

Dacă ești expert sau îți place foarte mult un domeniu, fă un curs în acel domeniu pe care să-l cumpere oamenii interesați de acea nișă. Merge și dacă nu ești expert, contează să te documentezi foarte bine și să strângi cât mai multă informație.

Dacă ești pasionat să înveți cât mai mult, propune-ți să te specializezi în fiecare an pe câte un domeniu sau pe câte un skill. În timp ce înveți despre acel domeniu și aplici toate informațiile pe care le citești în fel și fel de cursuri, articole, video-uri, cărți etc, începe să lucrezi și la cartea pe care o vei vinde.

Scrie-o ca pe un jurnal al progresului tău în acel domeniu.

Dacă reușești să înveți în fiecare an câte un domeniu nou și să faci și un curs pentru acel domeniu, în 10 ani vei avea 10 cursuri care se vor vinde pe pilot automat. Îți propun și niște calcule interesante:

Carte, 200 de pagini, despre rețete vegane și alimentație 100% naturală.

Cost: 25 lei => Profit Net 10 lei / carte

Vânzări lunare: 10 bucăți (1 carte / 3 zile)

  • Profit lunar = 100 lei
  • Profit anual = 1.200 lei 
  • Profit 20 ani = 24.000 lei

După 10 ani și 10 astfel de cărți (cu un total de 100 cărți vândute lunar) poți câștiga astfel:

  • Profit lunar = 100 lei x 10 cărți = 1.000 lei / lunar (cât vei avea pensia?)
  • Profit anual =  1.000 lei x 12 = 12.000 lei / an
  • Profit 20 ani = 12.000 lei  x 20 = 240.000 lei

Interesant? Realizabil? Eu zic că da. Am citit despre o mulțime de indivizi din străinătate care aplicau tehnica asta și lansau chiar mai multe cursuri / ebook-uri pe an, în același domeniu, despre același subiect, care era într-o continuă dezvoltare.

Am folosit un număr minim de vânzări pe lună (10 bucăți) și un profit de doar 10 / lei carte. Dacă dezvolți ebook-uri, piața e și mai mare, în condițiile în care vremea cărților digitale e aici. Dacă traduci ebook-ul și în 2-3 limbi, ți-ai dublat – triplat piața, respectiv vânzările.

Cărțile pentru Kindle / tabletă sunt la mare căutare și piețele online de vânzare a acestor cărți sunt într-o continuă expansiune! Dacă ești expert în domeniul cărții ce o dezvolți, succesul este și mai mare. Totuși important e să fii perseverent pentru că perseverența bate talentul sau skill-ul.

Știi proverbul chinezesc ”Momentul potrivit pentru a planta un pom a fost acum 20 de ani”?

Se aplică și în domeniul ăsta 🙂

Multă ambiție și răbdare, adică mult succes!

bani-venitpasiv

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)