Există o singură chestie pe care o poți face atunci când ți-e teamă că o să fii înlocuit sau concediat, sau atunci când un o afacere nouă pe piață amenință că îți fură segmentul de piață/clienții.

Ce trebuie să faci?!

Răspunsul o să ți-l dai singur. La urma urmei, când ieși în lume ca să te vinzi (toți o facem), practic ne înscriem într-o cursă de maraton pe care o alergăm zilnic.

Dimineața când te trezești îți iei papucii de alergare în picioare și te apuci să alergi maratonul. Seara când te culci, se trage linie și se identifică câștigătorii, se fac clasamentele.

Întrebare: ce faci dacă numai primele 3 locuri sunt premiate și tu îți dorești un premiu? Ce faci dacă numai primii 3 sunt recunoscuți și recompensați?

Simplu: faci pe dracu’ în patru ca să fii printre primii 3!

Cum faci asta?! Devenind COMPETITIV! Când ți-e frică că pierzi înseamnă că nu prea te mai miști, nu prea mai inovezi, nu prea te mai reinventezi. Dacă nu ești competitiv rămâi în urmă. Cei care sunt în top sunt oameni competitivi care știu că trebuie să tragă tare ca să rămână acolo.

Cu alte cuvinte, frica asta se tratează cu mai mult curaj – cu competitivitate!

Kevin O’Leary spune o chestie foarte mișto legat de competiție:

Afacerile înseamnă război. Scopul meu când mă trezesc dimineața e să găsesc noi metode ca să îmi distrug competiția. Dacă nu o pot cumpăra, caut metode prin care să o ucid și apoi să torn ulei încins peste ea.

Mă gândeam că ți-ar prinde bine ideea asta. Succes!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x