Intru în panoul de administrare a acestui blog cu scopul de a scrie un articol. Habar nu aveam ce să scriu. Văd că wordpress vrea să se actualizeze la noua versiune și îi dau update.

Constat cea mai simplă și minimalistă versiune de wordpress din câte există. O mulțime de elemente grafice sunt înlăturate. Îmi place.

Trecerea de la windows 7 la 8 a fost una puternică. Windows 8 este extrem de minimalist.

Ok, nu vreau să vorbesc în acest articol despre software și design-ul platformei wordpress ci despre curentul acesta numit minimalism.

E o chestie foarte interesantă care se întâmplă cu societatea. Pe măsură ce crește efectiv ritmul de viață, crește și stresul dar și nevoia de adăpostire de miile surse de stres.

Oamenii tind să aleagă simplitatea tot mai mult. Au nevoie de liniște, calm, siguranță, pace etc. Cred că pe măsură ce evoluăm vom tinde să renunțăm la posesiuni și să ne eliberăm de tot ce e neesențial pentru starea noastră de fericire. Evident, va trece ceva timp până să ajungem să gândim că nu posesiunile ne fac fericiți, ci e o alegere, dar momentan suntem în plin capitalism.

Dacă ne-am întoarce cu doar 100 de ani în urmă am putea observa că o casă este decorată cu elemente care nouă ni s-ar părea bizare, nefolositoare sau chiar de prost gust.

Celebrele mileuri sau macrame, nici nu încap în discuție pentru o doamnă modernă și nu pentru că TV-urile de astăzi sunt tot mai subțiri.

Tindem să ne descotorosim de tot ce nu ne ajută sau ce nu ne e folositor. Cred că acesta e viitorul. Se vor pierde detalii însă.

Probabil că cel mai important aspect e că încet, încet vom reuși să înțelegem că nu ne leagă de pământul ăsta nimic și cea mai importantă comoară este în ”valută emoțională”…

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)