Aceste cuvinte ale lui Jim Rohn au o rezonanta aparte.

Ce vrea sa spuna de fapt?

Daca vrei sa cresti si sa ai rezultate financiare mai bune intr-un domeniu, trebuie sa muncesti mai mult la dezvoltarea ta personala si mai putin la cum sa iti faci jobul cat mai bine.

Ceea ce devii influenteaza in mod direct ceea ce detii.

Exista si o vorba care spune ca orice afacere creste pana la nivelul proprietarului / managerului. Ca sa creasca afacerea, trebuie sa creasca managerul.

Daca esti un simplu angajat si vrei sa promovezi in compania in care lucrezi, trebuie sa cresti in ierarhia companiei si asta nu o s-o faci doar crescandu-ti productivitatea ci si implicandu-te mai mult, luand responsabilitati mai mari, fiind mai bun cu colegii, stand peste program chiar si gratuit, venind mai devreme sa rezolvi problemele firmei mai rapid.

Cu alte cuvinte trebuie sa inveti sa investesti fara a alege recompensa imediata si sa inveti sa devii un lider mai bun.

Daca vrei sa faci 1 milion de dolari si esti spre exemplu un spalator de vase si esti platit cu 10 centi farfuria, nu trebuie sa iti irosesti viata spaland 10.000.000 de farfurii ci mai degraba sa inveti sa faci afaceri, sa citesti ceva carti de profil care sa te invete sa iti deschizi o mica afacere de spalat farfurii cu 8 centi dar automat, folosind masini de spalat vase.

Parasesti firma si revii cu o propunere managerului restaurantului spunandu-i ca vrei sa preiei intregul proces de spalare de vase la doar 8 centi. Inveti sa reinvestesti profitul si sa cumperi 2-3 masini de spalat vase care sa iti elibereze timpul. In timp ce masinile spala vase, tu inveti mai mult. Avand mai mult timp, iti poti folosi intreaga creativitate pentru dezvoltare.

Nu ai timp sa faci bani daca esti ocupat cu muncitul!

Si aici, recompensa nu e imediata ci vine mai greu. In timp inveti sa cauti si alti clienti, si poti prelua mai multe comenzi. Reinvestesti toate profiturile, iti tii doar cat sa traiesti. Dupa 1 an, ai achitat toate datoriile pentru masinile de spalat si deja esti pe plus.

Ai fii reusit sa faci asta daca erai doar un simplu muncitor care se straduia sa spele 10.000.000 de farfuri? Probabil ca ti-ar fii luat 10-20 de ani sa ajungi la 1 milion de dolari si ai fii pierdut foarte mult din viata.

Lucrand la tine mai mult decat la job, ai invatat sa folosesti parghii si in scurt timp, dupa 1 an, masinile lucreaza pentru tine si tie iti vin profiturile. Singura ta grija este sa gasesti doar mai multi contractori care sa lucreze cu tine.

Te poti imbunatati mai mult? Sigur ca da! Lucreaza mai mult la tine decat la afacerea ta.

Citeste carti despre negociere. Negociaza de la 8 centi farfuria la 9 centi farfuria si in acelasi timp ofera-le clientilor si mai multa calitate.

Cred ca acesta este cheia succesului si al libertatii financiare pe care o voi obtine si eu in anii ce vor urma. Continui sa ma inspir din experienta acestor oameni incredibili si sunt sigur ca e doar o notiune de timp pana cand voi ajunge acolo.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)