Un fenomen care banuiesc ca a luat amploare dupa Revolutie, pe mine ma ingrijoreaza si ma tulbura de ceva timp.

Dincolo de perdelele investitorilor minune care vin sa privatizeze tara pentru a o scoate din asa-zisa mizerie in care se scalda, vin de peste 2 decenii sute daca nu mii de firme straine care fac “afaceri” cu taranii saraci cu duhul sau saraci lipiti pamantului, tarani care pentru cativa arginti isi vand pamanturile pe care si asa nu le mai muncesc fie ca incet, incet a disparut “fenomenul Ion”, fie de lene.

Ce imi vine in cap cand ma gandesc la vanzarea asta?

Ma gandesc la sutele de mii sau milioanele de soldati care au udat cu propriul sange tot aceleasi hectare de pamant pentru a le apara de atatea pericole, de atatia invadatori care au lacomit la ele.

Ma intreb de ce suntem capabili de asa o nemernicie, noi care ne credem atat de superiori celor care lucrau pamantul cu plugul tras de boi si noapte se luminau cu lampile cu seu.

Noi cu “iPhoane si leptoape” permitem “expatrierea” tarii la metru patrat. Probabil ca avem iPhoane in loc de demnitate si leptoape in loc de curaj…

Asta mi se pare ingrozitor.

Ce urmeaza din ianuarie 2014 cand orice persoana fizica din Europa va avea drept de achizitie a terenurilor din Romania?

Vom vrea sa lucram pamanturi si nu vom mai avea ce lucra. Vom vrea sa facem investitii si va trebui sa platim chirii strainilor in propria tara.

fermieri-camp-agricultura-romania

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)