Un pușcăriaș român consumă lunar 2.397 de lei sub formă de alimente și condiții de trai. Ajung acolo după ce au făcut trafic de droguri, au violat și agresat oameni, după ce au furat sau chiar omorât.

În același timp avem pensionari care mor de foame sau au un trai foarte prost asta după ce au muncit 30-40 de ani și și-au văzut de treabă. Pensia medie este de 684 de lei!

Guvernul se plânge că există tot mai puțini muncitori care să acopere nevoile din sistemul sanitar și de pensii pentru pensionari.

În loc să consume atâția bani în pușcării nu mai bine sunt trimiși pușcăriașii la muncă în lagăre speciale în care să muncească pentru tot ce consumă iar cei 2.397 de lei să fie distribuiți spre oameni care chiar au nevoie și care nu au dat în cap sau au furat?!

Munca ar trebui să fie modalitatea de ispășire a pedepselor și nu detenția!

În timp ce detenția scoate brutal bani din buzunarul nostru, lagărele de muncă ar aduce mai multe avantaje:

  1. S-ar putea redirecționa banii în sistemul sanitar și social, pensii.
  2. S-ar putea face o mulțime de construcții cu costuri scăzute.
  3. S-ar putea face fabrici în care să muncească pușcăriașii iar produsele să fie exportate.
  4. S-ar ajuta pușcăriașii să se reorienteze profesional.
  5. Pușcăriașii vor avea posibilitatea ca muncind mai mult să își micșoreze perioada de detenție iar la final vor avea posibilitatea să muncească în continuare și să câștige bani pentru a trăi normal.

Nu știu cine a inventat sistemul actual de pușcării dar în mod cert nu a fost un om cu multă minte.

În România există la acest moment 33.500 de pușcăriași. Puși laolaltă ar putea forma un oraș de dimensiune medie. Îți imaginezi cât ar putea produce un număr atât de mare de oameni? În cât timp s-ar construi autostrăzi sau blocuri pentru tineri dacă ar exista 33.500 de lopeți în plus, în loc să se plătească lunar 80.400.000 lei lunar!!!

Pe 2013 au fost alocați 912,5 milioane de lei pentru pușcării!

Unul dintre cei mai mari criminali din istorie, Hitler, a avut deviza ”Munca te eliberează”. În privința asta nu cred că a greșit.

Munca pușcăriașilor ar putea propulsa România într-o direcție pozitivă și rapid! Dacă ești de acord, distribuie acest articol și altora. Pușcăriile trebuie să dispară!

E nevoie de lagăre de muncă!

puscarie pensionari

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)