Când te doare stomacul știi că ți-e foame și știi ce ai de făcut. Când te simți lipsit de chef și energie, nu știi în ce direcție să o apuci și te mai lovește și o lene necruțătoare, habar nu ai ce e cu tine și nu știi la ce să raportezi starea ta.

NU (MAI) FI NAIV!

Astăzi trag o concluzie foarte importantă, poate una dintre cele mai importante concluzii pe care le trag de când am început să studiez lumea dezvoltării personale.

Demotivarea este ca foamea. Ai nevoie doar de o altă formă de hrană.

Dacă a fost greu să ajung la concluzia asta, să știi că mi-a fost foarte simplu să găsesc răspunsul în ceea ce privește hrana. Care e acea altă formă de hrană de care avem nevoie?

Răspuns: avem nevoie de cuvinte puternice, cuvinte care fie ne umple de energie, fie ne fac să ne dăm cu capul de toți pereții. Cuvintele se găsesc în cărți, în materiale multimedia, în vocea unui om care ne înțelege situația și care ne poate ajuta cu un sfat.

Trebuie să te hrănești periodic cu hrana aceasta mentală pentru că la un moment dat ți se va face foame și îți vei da seama greu. Unii nu-și dau seama deloc, toată viața lor.

Eu voi face din articolul acesta o notă de lege pentru mine. E o explicație pe care aș fi vrut să o primesc și să o aud acum 4-5 ani. M-ar fi ajutat foarte mult în etapa în care mă aflam atunci.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l unui prieten demotivat și îl vei ajuta cu siguranță. Dacă ai ceva de adăugat folosește căsuța de comentarii de mai jos.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)