Astăzi mi-am doborât recordul la alergat. De la 6.92 km la 9.48 km. De obicei în timp ce alerg mintea îmi fuge la tot felul de aforisme iar uneori creez și eu câte unul (chiar am o listă personală de aforisme pe care poți să o citești – e în construcție și adaug din când în când câte una).

Am învățat pe cont propriu că nu are nici un sens să încerci să întreci performanțele oricui mai bun decât tine. Nu are nici un sens să intri în competiție cu acel cineva. Cel mult îl poți folosi ca etalon dar trebuie să fii foarte atent ca să nu treci de granița subțire ce face diferența dintre etalon și competiție.

De ce nu are sens? Pentru că tu față de tine trebuie să fii într-o competiție continuă și nu cu ceilalți. Chinezii spun că cel mai greu de cucerit munte este cel al propriei persoane, al stăpânirii gândurilor și al controlului complet al vieții.

Nu aș fi reușit să îmi întrec barierele dacă acum 2 luni când abia alergam 3 km l-aș fi avut în minte pe Tică Darie care a alergat 100 de km într-o singură zi! În schimb am reușit stabilind noi bariere, mutându-le pe cele vechi mai în față, pas cu pas.

Cel mai sănătos și natural e ca fiecare om să crească atât de mult cât poate, încercând continuu să se autodepășească, să ridice ștacheta și să persevereze în căutarea vitalității trupești și sufletești.

Tocmai pentru că suntem diferiți, nu ne putem compara abilitățile sau performanțele corect.

Spun asta pentru că am avut parte de multe frustrări în viața mea pe măsură ce cunoșteam o mulțime de oameni de succes, oameni bogați, sănătoși, fără griji financiare, oameni împliniți. Mă comparam mereu cu ei și nu găseam nici un răspuns. Nici nu aveam cum. Fiecare are propria experiență, de fapt își formează propria experiență.

Jim Rohn, unul dintre mentorii mei de suflet spunea:

”Cât de înalt crește un pom? Atât de mult cât poate crește. Ai auzit vreodată un pom să crească jumătate din cât putea să crească? Doar oamenii sunt capabili de astfel de experiențe.”

Te las acum cu gândul la acest citat și te provoc să crești cât de mult poți:

Nu încerca niciodată să întreci performanțele altcuiva, ci doar pe ale tale, pas cu pas, zi de zi, cât timp respiri și ai o inimă ce-ți bate în piept!

om alearga pe plaja apus soare barbat

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)