Am urmărit un video în care un cercetător a găsit o formulă pentru a construi o inimă din celule stem. Văd viitorul ca un loc destul de sumbru când vine vorba de intervenția omului în calea naturii umane.

E extrem de tragic să ai un copil cu o malformație care stă să îți moară sau să ai o rudă care agonizează în pragul morții, mult prea devreme, după ce a dus o viață de denaturat făcând excese peste tot.

Evident, acel copil nu a primit nici măcar o șansă în timp ce omul celălalt a primit una și a epuizat-o.

Văd viitorul ca un loc în care orice va putea fi înlocuit dacă se strică. Probabil că ideea de a repara va dispărea cu timpul fiind înlocuită de noțiunea care vinde mult mai bine: ”un produs nou”.

Nu ne vine a crede că vor exista la un moment dat niște fabrici uriașe care să se numească sugestiv ”culturi de organe”, unde să fie produse inimi, ficați, rinichi și toate organele corpului uman. Probabil că tehnologia va fi atât de avansată într-un anumit punct încât se vor putea salva toate informațiile din creier pe un stick, ca ulterior să fie transferate unui creier nou, pregătit pentru exploatare.

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

Datorită lăcomiei, indiferenței și a vitezei cu care ne deplasăm, uităm că de fapt suntem oameni și totul în jurul nostru, inclusiv noi, e consumabil iar în cele din urmă chiar dacă încerci să înlocuiești ceva ce s-a stricat, nu va mai fi la fel niciodată.

Eu cred că dincolo de sterilitatea unui creier proaspăt produs într-o astfel de cultură de organe din viitor, stă un suflet care se înmagazinează în toate celulele corpului. El guvernează viața din celule. El dictează tonul și restul rezonează după.

Câte șanse crezi că are omul?! Eu zic că are una. Una mare cât viața lui în care să facă diferența și să se concentreze pe creație, nu pe consum.

Vom ajunge să ne putem prelungi viețile cu zeci de ani și poate sute. Poate că noi nu vom prinde acele vremuri. Eu nici nu aș vrea să le prind.

Mă întreb doar dacă extincția umanității presupune dispariția biologică a oamenilor de pe pământ sau doar dispariția sufletului omului.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)