… nu trebuie sa devina realitatea ta!

Am trait asta pe pielea mea foarte mult timp. Pe vremea cand lucram (facand parte dintr-un colectiv foarte divers) si incercam sa imi exprim opiniile idealiste despre ce vreau sa fac in viitor, eram asaltat de acei “hoti de vise” care vroiau doar sa se hraneasca cu satisfactia ca nu pot deveni mai bun decat ei, astfel ei ramanand in zona lor submediocra de confort.

Spuneau chestii de genul “Ce rost are sa faci orice afacere pentru ca banii nu aduc fericirea si o sa ramai singur daca faci asta” sau “Daca ai idei marete ce mai cauti aici? Esti doar un visator!”. Imi setasem in asa fel mintea incat astfel de afirmatii nu erau decat niste combustibil gratuit pentru mine, motivandu-ma si mai mult.

Cum am facut asta?

Evident nu a fost ceva usor. In primul rand am inceput sa citesc carti de dezvoltare personala si sa imi formez un anumit tipar mental. Am exersat sa vorbesc in public de fata cu toti si m-am antrenat sa raspund la atacurile emotionale ale celorlalti cu ratiune. Le ofeream raspunsuri si pe masura ce ii faceam sa inteleaga punctul meu de vedere simteam ca am castigat cate o batalie si ca ceea ce cred eu este adevarat! Raspundeam cu multa rabdare si mi-am impus sa caut raspuns pentru orice lacuna pe care o aveam. Nu in ultimul rand, mi-am setat un gol in care credeam si care ma alimenta cu energie NELIMITAT!

Stiam ca sunt bun si ca nimic nu ma poate dobora si tine la pamant mult timp. Mai si cadeam dar important era faptul ca ma ridicam imediat.

Asta inseamna puterea unui vis, increderea in sine si perseverenta!

Mintea omului este ca un trup gol iar gandurile sunt ca si hainele. Gandurile creeaza emotii care duc la actiuni iar actiunile duc la rezultate. Este foarte important sa ne alegem gandurile ca si hainele, mai ales cand acestea vin de la cei din jurul nostru. De aici si importanta alegerii cu atentie a colectivului in care traiesti. Cu cat petreci mai mult timp cu cei pe care ii admiri pentru rezultatele lor cu atat te apropii mai mult de rezultatele lor.

Oamenii sunt fiinte emotionale si trebuie sa invatam sa ne trimitem emotiile la scoala. Doar asa vom putea transforma o opinie distructiva sau un gand distructiv, in ceva pozitiv care sa fie in ajutorul nostru.

Opinia altuia despre tine NU trebuie sa devina realitatea ta!

Fiecare are sansa de a-si creea propria viata folosindu-se de propriile abilitati si cunostinte. Tocmai din aceasta cauza suntem diferiti. Vedem lumea in moduri diferite deci sansele de reusita sunt diferite. Nu lasa pe nimeni sa iti influenteze negativ deciziile pentru ca tu poti fi acela care creeaza un nou drum, urmand un tel catalogat imposibil de cei care nu sunt capabili sa inteleaga.

Orice vis devine realitate daca ai curajul sa il urmezi!

opinia altora despre tine nu trebuie sa devina realitatea ta

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)