Orange lansează Orange Money – un portofel virtual pe care îl poți folosi ca să plătești facturi, să trimiți și să primești bani de la oricine.

Orange Money SRL, furnizorul acestui serviciu, este înregistrat în Registrul Instituţiilor Emitente de Monedă Electronică gestionat de BNR – și faptul că Orange lansează un astfel de serviciu, nu face decât să întărească și să confirme trendurile mondiale în ceea ce privește modul în care evoluează banii și cum îi vom folosi în viitor.

Orange Money este o aplicație de mobil (momentat disponibilă doar pe Android) care îți va permite să faci:

  • plăți de facturi
  • plăți la comercianți
  • să trimiți bani
  • plata facturii Orange

Orice tranzacție este protejată printr-un cod PIN și notificată printr-un SMS.

Partea interesantă a serviciului e că poți încărca un cont Orange Money direct de pe site, fără să fi înregistrat – gratuit. Cu alte cuvinte, dacă vrei să transferi niște bani cuiva, e suficient să-i știi numele, prenumele și numărul de telefon, fără să mai fi nevoit să mergi la bancă sau să folosești internet banking + că mai îți trebuie și IBAN-ul dacă lucrezi cu banca. Așa, îți trebuie practic doar numărul de telefon, pe care îl ai în agendă salvat.

Comisioanele la transferurile de bani între conturile Orange Money există, cu toate că mi se pare că ar fi câștigat mult mai mult dacă ar fi ținut măcar 1 an gratuit, până se construiește rețeaua cât de cât – chiar dacă sunt mici:

1-150 RON  – 1 RON
151-500 RON – 2 RON
> 500 RON – 3 RON

Comisioanele de retragere bani din Magazinele Orange (că momentan doar așa poți scoate banii) mi se par prea mari. Părerea mea e că ar fi trebuit să fie de 3x mai mici – nu gratuite, în niciun caz, dar de 3x mai mici decât sunt acum:

1-500 RON – 5.00 RON
501-1000 RON – 15.00 RON
>1000 RON – 25.00 RON

În orice caz, sunt curios să văd dacă va prinde ideea și oamenii chiar vor folosi serviciul – căci despre M-Pesa de la Vodafone nu am auzit prea multe – nu-i văd în suficiente locuri online ca să mă convingă că le merge treaba suficient de bine (poate greșesc totuși).

Dacă ai folosit și tu Orange Money, lasă-mi un comentariu și spune-mi cum a fost experiența ta – sunt curios ce păreri ai despre acest serviciu.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x