fonduri nerambursabile curs stepan adrian

Prin 2014 plănuiam să devin agricultor, să încep o cultură de lavandă (am rămas totuși la antreprenoriatul online unde mă pricep mai bine) și, împreună cu un prieten, am căutat firme care ne pot ajuta cu scrierea proiectului pentru fondurile europene nerambursabile.

Am făcut puțin research, am dat câteva telefoane, ne-am plimbat la câteva firme ca să obținem informații și am rămas mască de câteva ori legat de prețuri și disponibilitatea firmelor pentru a scrie proiecte. Ofertele pe care le-am găsit se învârteau în jurul sumei de 2500 de lei.

Până la urmă am apelat la o tânără care ne-a ajutat pentru 800 de lei cu scrierea proiectului. Tânăra respectivă mai scrisese proiecte și învățase pe cont propriu (din cursuri) cum se scrie unul.

Ideea e că după ce am văzut cu ce se mănâncă un proiect de fonduri nerambursabile, ne-am spus că puteam să-l scriem chiar noi, economisind în felul ăsta banii.

În fine, după cum spuneam mai sus, chiar dacă am renunțat la ideea de agricultură pentru că nu mi se potrivea, am tras o concluzie valoroasă:

Pot scrie chiar eu un proiect de fonduri nerambursabile.

Ok. Dar ai nevoie de un curs pentru asta. Dacă te pui să faci research din 100 de părți, 100 de site-uri diferite, te apucă durerea de cap și informația nu va fi niciodată completă – mari șanse ca proiectul să fie respins dacă nu e complet și la zi, actualizat după norme.

Variante sunt cele de formator în fonduri nerambursabile, care durează câteva zile, mergând efectiv ca la facultate la acestea, dar plătești destul de mult după mine. Am căutat și varianta asta acum ceva timp, dar nu mi-a convenit pentru că a trebuit să merg până la București unde să stau câteva zile (cheltuind și mai mulți bani). Poate vei spune că sunt zgârcit.

Sunt doar chibzuit, caut varianta cea mai rentabilă în raport de calitate/preț.

Am primit o ofertă acum câteva zile pentru un curs video online pentru scrierea de proiecte de fonduri nerambursabile. Am intrat și eu în acest curs online.

Ce mi-a plăcut e că primești informația ca în cadrul unui webinar într-un limbaj accesibil „neinițiaților” care sunt dornici să învețe cât mai mult. Cursul e structurat în 6 module.

Ce înveți din acest curs de scriere a proiectelor de fonduri nerambursabile?

  1. Care sunt posibilitățile de finanțare din acest moment.
  2. Cum funcționează efectiv sistemul de alocare a fondurilor nerambursabile.
  3. Cel mai important – cum să scrii un proiect complet.
  4. Care sunt pașii pe care trebuie să-i faci de la idee la rezultat.
  5. Cum să-ți motivezi echipa (dacă ai una) ca să se implice în cadrul proiectului.
  6. O mulțime de informații noi despre programele de finanțare 2014-2020.
  7. Care sunt instrumentele specifice managementului de proiect.

… și multe altele.

Partea și mai bună e că prețul e FOARTE ATRACTIV și e redus cu 50% în acest moment!

>> Vezi mai multe informații aici… <<

În final, îți doresc să iei o decizie înțeleaptă și să fii clar cu ceea ce vrei să faci pentru că începerea unui proiect necesită un angajament pe termen lung față de tine în primul rând, și apoi pentru ideea ta.

Informațiile potrivite le poți accesa acum pentru că există! Decizia și implementarea îți aparțin!

Gândește mare și just do it!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x