Când ne-am născut arătam toți la fel. Niște omuleți cu pielea încrețită, urlând cât de tare puteam, cu ochii mici și tulburi. Dacă ne-am născut sănătoși, am pornit toți cu aceeași șansă.

Pentru a scoate în evidență faptul că ne-am născut toți cu aceeași șansă, am făcut o analogie simplă pe care o putem spune și copiilor noștri.

Când ne-am născut am primit cu toții un pahar cu apă. Apă plată.

Unii au înțeles că paharul cu apă ce l-au primit trebuie folosit pentru a creea o băutură gustoasă. Unii au făcut limonadă. Unele erau mai dulci, altele mai acre. Alții au făcut ceai iar alții au folosit apa pentru a face o bere bună. Toți acești oameni au înțeles că tot ce au de făcut este să prepare o băutură bună și asta au învățat să facă în primul sfert din viața lor (anii de școală).

O altă categorie de oameni nu a înțeles ce e de făcut cu apa. Unii au pierdut apa din pahar vărsând-o în alergătura lor, și alții chiar o vindeau la preț de nimic. Oricum stăteau mai bine decât cei din ultima categorie care spărgeau chiar și paharul, rămânând cu nimic, pierzând tot ce au avut, familie, prieteni, casă, situație financiară, sănătate etc.

Cei mai înțelepți dintre oameni vor realiza că scopul vieții este de a creea o băutură gustoasă care mai apoi să fie dăruită celorlalți. Mereu se vor găsi oameni care să îndrăgească băutura pe care tu ai pregătit-o. Singura provocare este să-i găsești.

Deasemenea trebuie să știi că vor fi oameni care vor vrea limonadă în timp ce alții vor vrea doar bere. E vorba de gusturi, nu-i judeca. Investește timpul și energia ta pentru a-i găsi pe cei care vor băutura pregătită de tine.

Toate băuturile sunt importante. Ține minte un lucru! Nimeni nu se naște cu rețeta pentru a face băutura ce-l va consacra și pentru asta e nevoie de multă muncă și perseverență, de multă perfecționare. Nu avem altceva mai bun de făcut decât să pregătim unii pentru ceilalți cea mai bună băutură pe care o putem pregăti! Asta e tot ce avem de făcut!

Cei care au înțeles secretul ăsta vor fi fericiți și deasemenea, va fi de datoria lor să îi ajute și pe cei care și-au pierdut apa sau paharul pentru a se regăsi și a o lua de la capăt!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)