Una dintre cele mai bune metode pentru a crește o pagină de Facebook e să creezi content viral. Am făcut multe experimente în ultimii 2 ani pe pagina de Facebook a unuia dintre proiectele mele, GoodRead.ro, însă cele mai bune rezultate în creșterea paginii le-am obținut în momentul în care m-am focusat exclusiv pe generarea de content viral.

Cele mai performante postări sunt imaginile cu citate. Unul dintre citate a devenit efectiv viral și în mai puțin de 5 zile de la postare a adus 1500 de noi urmăritori pe pagină, generând peste 13400 de share-uri cu un reach de peste 1 milion de oameni!

13455 shares

E adevărat că nu e tocmai ușor să găsești o astfel de combinație care să devină virală, însă merită tot timpul investit în research.

Ce trebuie să știi pentru a creea imagini virale pe Facebook?

  1. Caută o imagine care vorbește de la sine, care transmite multă emoție. Citatul vine ca o completare și decizia de a distribui e emoțională.
  2. Calitate mare la imagini. Evită imaginile pixelate, întunecate, scanate.
  3. Adaugă un call to action. Încurajează oamenii să distribuie și folosește simbolul like ”(y)” în postare. Fii creativ când îi încurajezi să distribuie. De ex: Distribuie ”dacă ești de acord”, ”dacă și ție ți s-a întâmplat” etc.
  4. Textele scurte funcționează cel mai bine. Un citat scurt, dar comprimat în ceea ce privește mesajul emoțional transmis, funcționează cel mai bine.
  5. Postează în intervalele de audiență maximă. Sunt multe studii online care vorbesc despre cele mai bune ore și zile în care să postezi pe Facebook, dar din experiența mea, după ora 19:00, când se atinge punctul maxim de prezență pe Facebook, e ideal pentru postări virale.
  6. Evită să adaugi link-uri în descriere. Postările cu link-uri în descriere merg mai prost.

Totul stă în experimentare și să ajungi să îți cunoști audiența. Iar ca să vezi ce merge și ce nu, poți să îți salvezi imaginile/postările ca să revii ulterior și să compari engagementul (merge și din insight-urile Facebook, dar eu prefer să îmi salvez datele singur).

Succes și la multe share-uri!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x