Gyorfi Szilard este un internet marketer de succes din România, CEO al unuia dintre cele mai puternice site-uri din industria de prelucrare video la nivel mondial.

Acesta mai este și un kickboxer foarte bun și ne povestește despre o experiență trăită în urmă cu ceva ani, în timpul unei competiții de kickbox ce a avut loc în România.

A bătut primii 2 oponenți și a ajuns în finală cu un român foarte puternic. Era și inteligent și rapid. Combinația perfectă în kickbox. În prima repriză a luat bătaie serios dar a reușit să ajungă în repriza a 2-a. Nu reușea nicicum să-și dea seama ce tehnică folosește acesta.

Apoi s-a întâmplat neprevăzutul. Gyorfi Szilard a primit cea mai puternică lovitură din viața lui.

A primit un picior în piept care l-a aruncat în afara ringului peste cap. Lovitura a fost atât de puternică încât i-a fisurat sternul. Szilard spune că în acele momente timpul efectiv încetinește.

În acel moment a avut două opțiuni:

  1. Să recunoască faptul că oponentul este prea bun și să se mulțumească cu locul 2.
  2. Să se ridice și să continue lupta în pofida durerilor pe care le avea asta pentru că știa de ce a venit la acea competiție: să obțină medalia de aur.

A ales varianta a 2-a, s-a ridicat de jos, a urcat pe scenă și nu a arătat că ar fi în suferință. Lupta a reînceput. Szilard a decis să schimbe strategia de luptă. L-a păcălit inițiind mișcarea de takedown dar a schimbat rapid cu o lovitură ce l-a dezechilibrat pe adversar. Imediat după aceea l-a lovit atât de puternic în bărbie încât oponentul a căzut la pământ iar Szilard  a câștigat prin knockout.

Cu toate că situația a fost împotriva lui, acesta a răsturnat-o în favoarea sa prin atitudinea de învingător pe care a avut-o. A știu ce vrea: aurul.

Concluzia acestei experiențe este următoarea, după cum spune chiar Gyorfi Szilard:

Dacă ai astăzi o provocare mare, spre exemplu un proiect mare, un proiect complex sau chiar un client dificil care are multe așteptări, tot ce trebuie să faci e să depui acel efort suplimentar, acea oră în plus, pentru că în final, la sfârșitul zilei, contează doar felul în care simți despre tine. Fă asta pentru tine. Fii mândru de tine la sfârșitul zilei și du aurul acasă indiferent de activitatea ta, jobul tău sau provocarea ta.

Gyorfi Szilard succes poveste motivationala

Sper că ți-a plăcut povestea și că te-a motivat să faci acel extra efort de care vorbea Szilard. Acel extra efort face diferența dintre un învingător și un pierzător.

Putem mai mult decât știm că putem! Just do it!!!

P.S. Aștept părerea ta printr-un comentariu dacă ți-a plăcut 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)