Ajungi într-un punct în care dacă vei căsca bine ochii, chiar vei găsi în viața ta proiecții ale celor mai inspiraționale citate pe care le găsești aproape peste tot pe Facebook, de exemplu.

Unul dintre citatele astea e ”Ești media celor mai apropiați 5 prieteni ai tăi”. De regulă, nu prea petrec timp decât alături de oameni care mă inspiră și cu care am ce discuta. Nimic nou, sunt sigur că e și cazul tău.

Ideea e că am conștientizat că sunt norocos când vine vorba de prieteni apropiați. Toți au ceva ce eu doresc să cultiv.

Unul dintre ei mă inspiră prin optimism și încrederea pe care mi-o transmite. Altul mă inspiră prin misterul, creativitatea și liniștea lui. Un altul, mă inspiră prin capacitatea de a vedea lumea, de a analiza, de a percepe.

Cu toții îmi aduc valoare. În timp am învățat să păstrez doar relații care nu sunt nocive pentru valorile mele. Cred că asta e vital pentru toată lumea. Nu te poți înconjura spre exemplu, de alcoolici dacă tu crezi în autocontrol și puterea minții umane.

Indiferent de ce fel de om ai lângă tine, valorile și non-valorile acestuia se vor intersecta cu ale tale. Valorile lor te pot face să adopți noi valori, non-valorile te pot face să pierzi valorile tale actuale.

Cred cu tărie că ești media celor mai apropiați 5 prieteni ai tăi. Media asta cred că se reflectă peste tot în viața ta: bani, numărul de cărți citite, numărul de concedii, felul în care te îmbraci, sănătate, relații etc.

Tocmai de asta e vital să alegem pe cine lăsăm să se apropie de noi pentru că aceștia ne influențează! La urma urmei, e vorba de alegeri, ca în orice alt domeniu al vieții.

Cred totuși că o prietenie vine și cu responsabilități. Nu poți doar să obții ceva dintr-o prietenie, ci trebuie să și oferi. Desigur, o faci în mod natural. Dacă un prieten își pierde o valoare și e în suferință, îi oferi sprijin. Cred că despre asta e vorba în relațiile de prietenie oricât de banal ar suna. În fine, risc să devin și mai banal pentru că e ora 3:12 dimineața, așa că închei aici.

Îți doresc prietenii valoroase!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)