Am primit un mesaj folosind formularul de contact de pe blog de la un anume domn x-ulescu care are câteva nelămuriri cu privire la modul în care funcționează viața în general (zic eu). Cam așa arată mesajul primit:

Numele tău: x-ulescu
Email (aici îți voi răspunde): [email protected]
Mesajul tău: normal ca numele si mailul e required  atlfel cum sa iti aduni o multime de oameni  care pe viitor sa ti legatua cu ei  sa le tirmiti materiale gratis vreo 2 luni si pe urm aincepi sa faci si tu bani pe net asa frumos  te-ai uitat si tu la  pera novacovici

Ca să-ți explic cum stă treaba trebuie mai întâi să înțelegi cum funcționează comunicarea. În cazul nostru, tu ești expeditorul și eu sunt destinatarul. Tu îmi trimiți o scrisoare și eu o primesc. Dacă email-ul nu ar fi ”required” atunci cum ți-aș putea răspunde înapoi? Cum poți trimite o scrisoare dacă nu știi adresa destinatarului. Oricum ai pus o adresă fictivă, nu știu de ce te-ai deranjat să scrii și sincer aproape că am uitat de ce mă deranjez să-ți scriu eu atât.

Numele e required și el din motive de bun simț. E frumos să te prezinți când vorbești cu cineva. Nu?! Referitor la materialele gratis și adunatul oamenilor, nu îți folosesc adresa de email să îți trimit materiale decât în cazul în care te abonezi și îți confirmi adresa singur. Nu te obligă nimeni să te abonezi sau să mă citești dacă nu vrei (nu iau în calcul oamenii care suferă de mania persecuției).

”M-am uitat” și eu la Pera Novacovici acum ceva timp, nu sunt un fan, nu suntem pe aceeași lungime de undă și nu îmi transmite o emoție care să declanșeze dorința de a-l urmări. Acum, sper că ai înțeles și apreciezi răspunsul meu. Data viitoare vei ști cum să procedezi 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)