Cartea Gratuit de Chris Anderson reprezintă, din punctul meu de vedere, două lucruri: în primul rând e o biblie a tot ce înseamnă gratuitate și efectele gratuității asupra economiei globale și în al doilea rând e o carte de profeții!

Poate cel mai important aspect reținut din cartea lui Anderson e faptul că informația se vrea gratuită și mai mult viitorul antreprenorilor care își construiesc afacerile pe modele de gratuitate este unul strălucit.

Din cartea Gratuit de Chris Anderson vei putea învăța:

  • de ce informația se vrea gratuită și totuși cei care se adaptează la această nouă paradigmă economică vor putea face chiar mai mulți bani decât înainte
  • care sunt efectele apariției a programelor de computer gratuite, a serviciilor gratuite online și ce fel de bătălii puternice s-au dat și încă se dau pentru a produce profituri companiilor
  • toate tipurile de gratuitate și cum le poți implementa în afacerea ta
  • care sunt îndoielile potențialilor tăi clienți cu privire la gratuitate
  • de ce apariția Google a impus apariția unui nou model economic

și multe altele…

O altă chestie ce mi-a plăcut la această carte e că dă destul de multe exemple de afaceri de succes bazate pe gratuitate – cred că în jur de 10 astfel de afaceri au dedicate câte o pagină pentru a fi descrise în amănunt, iar în final sunt descrise pe scurt 50 de afaceri.

Recomand cartea tuturor celor care plănuiesc să pornească o afacere online sau dețin o afacere online. De fapt, nu! Recomand cartea tuturor celor care dețin sau plănuiesc să dețină o afacere de orice tip! Astăzi, totul este definit de prezența online și lucrurile nu se vor schimba prea curând – iar adoptând noul model economic poate însemna totul!

➤ poți cumpăra cartea aici

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)