Am pus mâna pe Știința de a deveni bogat de Wallace Wattles (The Science of Getting Rich) dintr-o recomandare de la Alex Hudițan care a spus că a citit-o/ascultat-o de peste 1000 de ori – și am zis că sigur are ceva valoros în ea.

Eu am ascultat audiobook-ul care a durat 2 ore și 5 minute (varianta în engleză). Habar nu am avut că e vorba despre o carte mai veche de 100 de ani – m-am prins în momentul în care vorbea despre industria electricității, că ar fi avantajoasă pentru a face investiții pentru că e ”tânără”. Ok, în afară de informația asta ”outdated” nu am mai dat peste o altă informație care să nu fie relevantă și actuală cu vremurile noastre.

E clar una dintre cărțile pe care s-a bazat fenomenul dezvoltării personale și asta pentru că sunt multe sfaturi/reguli/legi care sunt repetate uneori până dincolo de limita clișeului de către unii autori.

Cu toate astea, cartea m-a impresionat pentru că vine dintr-o eră mai întunecată (cel puțin aparent) și face lumină în capitalismul de azi, la fel cum făcea în capitalismul de acum 100 de ani, prin niște principii ce țin aparent de metafizică chiar și azi.

Vei putea descoperi sau redescoperi despre noțiunea de materie a gândului care creează lucrurile înainte de a le avea fizic. Toate astea sunt prezentate dintr-o perspectivă științifică cu exemple și argumentări clare și accesibile tuturor.

Autorul a pus accent pe puterea recunoștinței care facilitează apariția prosperității. Mai mult, o idee care mi-a plăcut este aceea că creativitatea și nu competitivitatea e cheia bogăției. Cu cât creezi mai multă valoare, cu atât practici mai mult sentimentul abundenței și siguranței că ești pe drumul prosperității, oamenii fiind atrași de cei creativi, care abundă în idei și acțiuni care să le țină spatele.

Îți recomand Știința de a deveni bogat dacă ai aspirații înalte, dacă nu ai prejudecăți legate de bani și dacă nu vrei să fii un om mediocru (d’oh… cine vrea?!). Și totuși atâția sunt, din varii motive.

Cartea am găsit-o pe Elefant (deși era indisponibilă – dar verifică și tu).

Îți las aici varianta în engleză pe care am ascultat-o și eu:

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)