Recenzie „Succesul material privit din perspectiva sufletului” de Joshua David StoneApărută la Editura Agni Mundi în 2014, Succesul material privit din perspectiva sufletului de Dr. Joshua David Stone, e o carte cu care am rezonat încă din titlu, motivul fiind preocupările mele intense din ultimii ani și transformările pe care vreau, nu vreau, le trăiesc ca să ajung… de fapt ca să fiu antrenat și să simt că trăiesc.

Banii și spiritualitatea, bogăția financiară și cea spirituală sunt extrem de separate în lumea în care trăim, iar rezultatele se văd și se aud cam la orice colț de stradă.

Cartea aceasta ar putea fi o inițiere pentru cei care trăiesc în extreme, adică majoritatea oamenilor. Ce vreau să spun prin asta? Toți cei care cred sub o formă sau alta că prosperitatea financiară o exclude pe cea spirituală pot citi cartea lui Joshua David Stone ca să obțină echilibrul de care au nevoie.

La prima vedere ar putea fi văzută ca o carte atipică, în care se vorbește de Dumnezeu, bogăție, bani, dezvoltare personală, spiritualitate, psihologie și alte noțiuni esoterice într-o egală măsură.

Succesul material privit din perspectiva sufletului te va introduce în ce înseamnă conștiința prosperității și te va ajuta să demontezi acele filtre mentale care te obligă să alegi între suflet și viață spirituală, conexiunea cu divinitatea și bani.

Citind cartea vei descoperi cele 40 de chei de aur pentru realizarea bogăției financiare, unele dintre ele foarte pragmatice și clare, care m-au surprins – sincer mă așteptam la o listă de chestiuni teoretice și psihologice, dar spre surprinderea mea nu a fost chiar așa 🙂

Alte lecții importante din această carte sunt și:

  • cele 22 de atitudini cheie pentru atingerea fericirii și a păcii
  • cele 12 puteri ale omului
  • cele 77 de iluzii ale vieții pământești
  • ce este Egoul negativ
  • cele 7 chei psihologice majore

Recomand această carte celor care simt că le lipsește acea piesă esențială în dezvoltarea lor ca individ complet, care face legătura dintre spiritualitate și viața financiară. Omul cu trebuie să integreze și să îmbine toate planurile existenței sale pământești, atât cele materiale cât și cele spirituale.

Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai geniale unelte pe care Dumnezeu le-a lăsat omului este BANUL. O relație sănătoasă cu banul duce la o viață spirituală sănătoasă.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)