”Începând cu 28 aprilie 2014, fiecare secundă îi apropie pe bărbații români între 20 și 35 de ani de război…” – cam asta transmite toată presa media online.

Dar ce facem cu plăcintele?

Păi, plăcinte sunt chiar titlurile, unele de-a dreptul mizere, ale ziarelor ce pretind a fi presă (cu mici excepții):

”România a început PREGĂTIRILE DE RĂZBOI. Guvernul anunţă documentele necesare recrutării” – Realitatea.net

”Veste BOMBĂ pentru BĂRBAȚI: Încep pregătirile de război! Recrutarea este OBLIGATORIE!” – A1.ro

“Nimeni nu mă poate obliga să merg la RĂZBOI” – dcnews.ro

”Documente necesare în caz de război, publicate în Monitorul Oficial. Ce români sunt vizați de măsură” – Jurnalul.ro (singurii normali la cap)

”România SE PREGĂTEŞTE DE RĂZBOI şi, în caz de conflict, RECRUTAREA DEVINE OBLIGATORIE” – Libertatea.ro

”În caz de război, tinerii români între 20 şi 35 de ani vor fi înrolaţi, după ce trec pe la medic. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial” – ZF.ro

”Site-urile ortodoxe ne pregătesc de război. Ce poate fi mai îngrozitor?” – dcnews.ro (ăștia-s paranoici acut)

De fapt care e treaba?!

În 28 aprilie 2014, potrivit Ordinului Ministerului Apărării Naționale, publicat în Monitorul Oficial, a fost aprobat un model standard de certificat medical ce va fi emis de către medicul de familie. Acest certificat va fi prezentat de către fiecare tânăr fecior între 20 și 35 de ani, comisiei de încorporare-recrutare, iar  în caz de război toți cei avizați vor fi înrolați obligatoriu.

Titlurile sunt de-a dreptul frenetice și din nou demonstrează capacitatea românului de a umfla adevărul și de a-l ”armăsării” conform celebrei zicale românești.

”Pe net”, printre comentatori, plin de tineri inteligenți, acești îngurgitatori de plăcinte care nu dau dovadă nici măcar de creier, mulți dintre ei, ce să mai zic de patriotism, demnitate, respect, naționalism și alte arhaisme de genul ăsta.

Nici nu mă deranjez să îi citez și p-ăia că am impresia că-mi consum cerneala degeaba.

Habar nu am ce înseamnă un război. Am prieteni care au trăit un război dar eu nu pot să spun din perspectiva mea ce e un război. Din câte am citit și văzut, e un coșmar. Nu îmi pot imagina să trăiesc într-un loc în care în fiecare secundă să mă bântuie gândul morții și că e posibil ca să nu mă mai întorc vreodată acasă la familia mea, la prietena mea, la prietenii mei.

Sunt conștient că de multe ori se moare fără rost, mor oameni mânați de interesul altora pentru bani și bunăstare. Se petrec încă genociduri. Încă! Asta pentru că mulți gândesc că trebuie să alegem calea discuțiilor pentru că suntem în secolul 21. Totuși se moare în masă, cu tot cu ONU, NATO și toată democrația și drepturile omului.

În caz de război ce ai de făcut? Să alegi partea! De fapt, partea îți va fi deja impusă după cum se vede. În pericolul iminent al unui război, până să se găsească cuvintele dumnezeiești ce vor scrie istoria păcii, oameni vor muri și dacă întreaga turmă trebuie să plece la război, fiecare oaie trebuie să-și pună bocancii și să-și ia ranița în spate.

Cu părere de rău, asta e.

razboi

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)