În luna martie scriam un articol care se numea Vindem Românie la hectar, bazat pe un documentar făcut de Antena 3 în care se prezenta situația dramatică în care se află țara noastră în ceea ce privește defrișările de pădure, vânzările de terenuri, declinul agriculturii românești și multe alte aspecte îngrijorătoare, ignorate de autorități care nu are nici un interes să înștiințeze populația, ce să mai spunem de a găsi soluții reale.

Există zeci de organizații Pro Natura, pentru ecologie, pentru conservarea pădurilor, pentru stimularea agriculturii, pentru o viață sănătoasă, dar nu există o comunitate națională închegată care să desfășoare activități de susținere a acestora. Am convingerea că doar uniți oamenii pot lupta împotriva distrugerilor ce se fac chiar sub ochii lor, dar pentru asta oamenii trebuie să cunoască adevărul și să ia parte la proiecte organizate, gândite bine.

Oamenii vor să lupte dar au nevoie de unitate și de lideri!

Cu aceste gânduri s-a născut ecoWAR.ro, care are ca scop dezvoltarea celei mai mari Comunități Naționale de conservare a mediului, de luptă împotriva defrișărilor de păduri, de replantare a pădurilor, de protecție a animalelor și de susținere a unui stil de viață sănătos printr-o alimentație sănătoasă și prin sport.

Deviza noastră este ”Împreună pentru o Românie verde și prosperă”.

Suntem orientați spre oameni și spre construirea unui viitor bun, prosper, ceea ce în momentul de față este doar un vis pentru că economia națională este într-un declin continuu.

Ni se vând terenurile, dispar producătorii români de cereale și alte produse vegetale, ni se taie pădurile, ni se vând bogățiile, se promovează peste tot alimentația toxică, se promovează non-valorile și incultura, mass-media își pierde tot mai mult din integritate, oamenii sunt tot mai mult prinși într-un jug politic înrobitor care nu oferă locuri de muncă și care înstrăinează țara cu toate resursele ei.

Cu toate că avem un potențial de regenerare foarte mare, nu o să putem face absolut nimic singuri, pe cont propriu. Avem nevoie de unitate, de conștientizare și înțelegere a realității degradante în care ne aflăm.

Un alt scop al comunității este ca să ajungem să înțelegem că adevărata putere stă la noi. Avem drepturile și posibilitățile de a influența și schimba ceea ce ni se întâmplă.

ecoWAR.ro este un proiect non-profit, autosusținut de voluntari. Comunitatea ecoWAR își propune să creeze organisme locale în toate județele țării, care să lucreze la unison pentru a rezolva diverse probleme locale dar și de interes național.

Avem nevoie de oameni dedicați, de lideri care să susțină viziunea aceasta. Avem nevoie de oameni care să fie gata să sacrifice, să se sacrifice pentru un viitor mai bun. România are nevoie de oameni responsabili care să își asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în interiorul granițelor. Noi toți suntem responsabili de viitorul nostru, nu clasa politică, nu Guvernul.

Altfel, în lipsa unității și al luptei comune, vom ajunge ca în 10-20 de ani să pierdem toate pădurile, să fim nevoiți să cumpărăm la suprapreț hrana, cereale, legume și fructe crescute pe pământ românesc dar cultivate de străini care să ni le vândă, exportând capitalul și îmbogățind și mai mult corporații extrem de bogate, care profită de oportunitățile din țările proaspăt ieșite din comunism și vulnerabile economic, ca România. Luându-i-se sursa de principală de hrană, adică pământurile, un popor poate fi înrobit.

Dacă nu acționăm acum, viitorul va fi foarte sumbru.

ecoWAR.ro se referă la construcția unei mentalități sănătoase care să promoveze valori. În momentul de față poporul este mai prostit ca niciodată. Învățământul se duce pe râpă iar televiziunea și întreaga presă, sunt înlocuite de can-can-uri extrem de nocive care construiesc o paradigmă și o normalitate ce încurajează ca poporul să fie slab și neputincios, fără să reacționeze la ceea ce pățește.

NU MAI NE PUTEM PERMITE SĂ FIM DEZBINAȚI!

Te invit și pe tine să faci parte din Comunitatea ecoWAR România. Site-ul este în dezvoltare. În primă fază dacă ești de acord cu viziunea noastră, te invităm să te înscrii la Newsletter-ul Comunității pentru a primi informații referitoare la etapele de dezvoltare și următoarele acțiuni (găsești formularul de abonare în sidebar-ul din dreapta de pe ecoWAR.ro).

MERGI ACUM PE ECOWAR.RO

ecowar.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)