stepan adrian magnet saracie bogatie

Scriam acum câteva zile despre bani care sunt la fel de răi ca o merdenea cu brânză și uite că mi se adeverește din nou ce am cuvântat în acel articol.

Am fost la o cofetărie ca să beau o cafea și înaintea mea un cuplu își comanda ceva. Plătesc, li se întinde restul, 50 de bani, dar nu îi iau.

Apoi urmez eu să plătesc. Restul de 50 de bani era încă prezent pe tejghea. Cafeaua mea costa 4.5 lei și cei 50 de bani i-a luat vânzătoarea ca fiind ai mei.

Nu e cine știe ce întâmplare dar exprimă atât de simplu un principiu după care se ghidează întreaga lume.

Săracii devin mai săraci tocmai pentru ca bogații să devină mai bogați.

Din ignoranță, needucație sau prostie, unii oameni pur și simplu ratează șansa de a deveni mai bogați, fugând de bani.

Nu vreau să etichetez oamenii. Vreau să-i ajut să conștientizeze că resursele astea ”nelimitate” care există în lume sunt atrase de cei care înțeleg cum funcționează banii dar și îi respectă în același timp.

Dacă nu ridici restul, NU respecți banii și nici ei nu te vor respecta!

Cred că cei care nu respectă banii, tratându-i cu ignoranță și aroganță, vor deveni sclavii banilor. Probabil că mai există și alte metode prin care oamenii devin sclavi ai banilor dar cu siguranță asta e o cale foarte comună și banală.

Când eram adolescent și primeam bani de la părinți, îmi permiteam să nu respect banii munciți din greu de părinți pentru că nu conștientizam valoarea banilor.

Când am început să muncesc pentru bani am înțeles valoarea trudei prin care obțineam banii.

Când am început să trag chiulul la locul de muncă și făceam tot posibilul să muncesc cât mai puțin, am început să risipesc banii.

Îi risipeam pe tot felul de lucruri trecătoare și neesențiale – doar ca să-mi astâmpăr nevoia de a mă simți important când tot ce făceam era atât de neimportant pentru mine. De aici și principiul următor.

Cel care nu înțelege truda banilor, nu poate aprecia valoarea banilor.

Astea sunt ideile mele, bazate pe experiențele mele – poate că nu se aplică în cazul tău. Cu toate astea cred că există un adevăr în spatele acestor cuvinte. Meriți să fii atent în continuare ca să prinzi miezul!

Cum trec și eu în tabăra bogaților?! Folosind Principiul Magnetului!

Te-ai jucat când erai mic cu magneți? Eu m-am jucat mult și am constatat că orice metal care stă în preajma unui magnet îi împrumută magnetismul și devine chiar el însuși un magnet.

Magnetul e izvorul nelimitat de magnetism, de resurse, de informație în cazul nostru. Noi suntem bucățile de metal care pe măsură ce petrec cât mai mult timp în prezența magneților, a acestor surse de educare continuă, devin tot mai puternic magnetizate.

Mai apoi ghici ce fac acești magneți?

Atrag alte bucăți de metal, alți oameni care la rândul lor se magnetizează. Da! Principiul merge mai departe. Devenind magneți, atragem alți oameni, magnetizându-i și pe aceștia. În cele din urmă ni se transferă bani în schimbul ”magnetismului” sau serviciilor oferite.

A conștientiza domeniul în care ești un magnet e esențial pentru atingerea bogăției!

Am pierdut foarte mult timp din viața mea neștiind în care zonă sunt eu magnetic. Habar nu aveam că pentru a deveni bogat trebuie să devin un magnet. Acesta e principiul în care cred și pe care-l respect.

Scopul meu este să devin un magnet cât mai puternic, să absorb cât mai mult magnetism!

Partea faină e că te poți magnetiza și de la alți magneți umani, mai puternici ca tine. Aceștia pot fi mentori sau oameni care au ajuns deja acolo unde tu vrei să ajungi. Eu fac tot posibilul să mă apropii de cei care mă pot magnetiza.

Cât de simplă e ideea asta? Foarte simplă!

Te invit să meditezi la acest principiu pe care ți l-am prezentat și să îmi lași un comentariu mai jos prin care să îmi spui în ce domeniu ești tu un magnet sau să îmi spui în ce domeniu te pregătești ca să devii un magnet.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)