Am urmărit strâns evoluția campaniei electorale de duminică, declarațiile cu sau fără atac din partea candidaților, manipulările bolșevice și ordinare ale lui Dragnea, ca să îl citez pe Cristian Tudor Popescu și cel mai important, poate mai important decât Turul 1 de Vot în esența sa, protestele studenților și a celor din Diaspora care nu au putut vota din cauza unei declarații pe propria răspundere care e de-a dreptu’ imbecilă.

A fost odios să văd că au existat cozi chiar și de 5 ore la vot în condițiile în care eu am votat în 3 minute. Oamenii au ieșit în stradă și pe bună dreptate. S-a protestat în București, în Cluj, poate și în alte locuri, dar cel mai important e că s-a ieșit în stradă și în Diaspora. Românii din străinătate nu au rămas pasivi la ce se petrece cu țara lor și au vrut să voteze. La mulți nu li s-a permis să voteze, fie din cauza prostiei fie din cauza unui atentat premeditat la identitatea Democrației din România. Știm adevărul cu toții și cred că România în trendul său, știe adevărul și o să se manifeste ca atare.

În Paris s-a făcut și o cerere de prelungire a programului de vot. Habar nu am dacă s-a luat în vedere aceasta. Îmi e foarte greu să cred că s-a luat.

sesizare paris alegeri prezidentiale

Mă întreb și eu ca și Cristian Tudor Popescu, ce rost are acea hârtie A4, acea declarație pe proprie răspundere pe care trebuie să o completeze cei care au viză de flotant și cei din Diaspora. E mai mult decât clar că tinerii sunt un obstacol. Se vede de la o poștă, se vede din străinătate.

Eu îmi pun multe întrebări. Spre exemplu mă întreb cine e Dragnea ca să facă aprecieri de genul:

Monica Macovei și Elena Udrea au dezamăgit. Au avut scoruri jenante.

Ești într-o poziție publică, ești un purtător de cuvânt al unui candidat care întârzie să facă o declarație publică, deliberat sau nu, și faci astfel de aprecieri?! Mie personal îmi dă impresia de manipulare ieftină a opiniei publice, a acelui sector de electorat care după părerea mea, merită mai mult, merită să fie conduși.

Atacurile astea nu scot în evidență decât disperarea și vulnerabilitatea.

Altă întrebare ar fi de ce Antena 3 nu scrie nimic despre protestul oamenilor? Pe ProTV am citit despre protestul oamenilor. Antena 3 a publicat doar interviul lui Dragnea în care spune cât de bine s-a descurcat MAE și că în Paris s-a dublat numărul secțiilor de vot. S-a dublat și cu toate astea s-a stat atât de mult la coadă iar mulți nu au putut vota? Capul cuiva trebuie să cadă. Se știe a cui.

Cât despre hârtia aia inutilă care are doar rolul de întârzia înregistrarea voturilor, îl susțin din nou pe CTP:  ce sens are să faci o declarație scrisă când toți cetățenii știu că primesc amenzi sau fac pușcărie dacă încearcă să fraudeze, dacă oricum s-au imprimat zeci de mii de afișe cu ”VOTEAZĂ LEGAL” și dacă oricum toate voturile sunt înregistrate pe bază de CNP și procesate de un software care poate spune într-o secundă dacă există duplicate.

Cei deschiși la minte vor înțelege ce vreau să spun. Ceilalți nu. Ideea e că în 16 noiembrie, trebuie să mergem, noi tinerii, într-un număr și mai mare la vot. Trebuie să punem ștampila acolo unde trebuie. Fiecare știe ce să aleagă. Trebuie doar să o facem.

electoral

Prezidențiale 2014 (imagine Media Fax)

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)