Săptămâna asta revin cu o idee de site care să genereze bani din afiliere. E vorba de un site de idei de cadouri pentru diferite ocazii, dar cu un twist interesant.

Cum funcționează afacerea?

Să presupunem că e ziua ta și te-ai săturat să primești tot felul de cadouri nepotrivite și clișeice de la prieteni neinspirați (încă mai ai parfumuri de la aniversarea de acum 2 ani). Astfel, intri pe site-ul nostru, îți faci un cont rapid (logare prin Facebook) și ți se recomandă câteva magazine online de unde să îți alegi ce ți-ai dori.

Pasul 1: Navighezi pe site-uri de cadouri și alegi 7 cadouri pe care ți le dorești. Site-ul nostru îți cere să introduci acele link-uri și astfel crează o listă frumoasă cu imagini și titluri extrase automat din link-urile respective.

Pasul 2: Site îți cere imediat după save să distribui pe Facebook lista ta. Îți generează frumos un feature image cu poza ta de profil și cu un titlu de genul ”Vine ziua mea. Uite lista de cadouri pe care mi le doresc.”

Pasul 3: Prietenii tăi intră pe site și văd lista. Să spunem că Andrei, prietenul tău cel mai bun, se decide să îți cumpere chitara care este chiar în topul listei. Dă click pe link-ul respectiv, care este afiliat, și investighează produsul. Apoi site-ul nostru îi cere să confirme dacă dorește să cumpere chitara. Andrei confirmă cu ”Am ales acest cadou”.

Pasul 4: Tu primești un email cum că unul dintre cadourile dorite a fost rezervat, iar pe site chitara apare ca tăiată de pe listă, oricare dintre prietenii tăi putând rezerva doar unul dintre celelalte cadouri.

Pasul 5: Andrei nu cumpără chitara imediat, o comandă peste o săptămână. Nicio problemă, tot vei primi un comision pentru că a dat click pe link-ul afiliat și durata înregistrării unui comision este de 30 de zile. Astfel tu vei primi 5-10% din valoarea acelei chitări.

Când am spus tu, m-am referit la faptul că tu ca proprietarul site-ului vei primi – sper că nu te-am băgat în ceață și e clar.

Tot ce are nevoie acest model de afacere este o promovare constantă pe Facebook și construirea bazei de date cu email-uri și data de naștere a userilor care folosesc site-ul.

Anul viitor, cu 20-30 de zile înainte de ziua ta de naștere, vei primi un email prin care ți se reamintește să îți construiești lista de anul acesta.

Practic retenția clienților se poate automatiza frumos și vei face bani pe termen lung.

Posibilitățile sunt nelimitate la acest model de afacere online. Te poți extinde și la experiențe, nu doar produse. De exemplu călătorii.

Dacă ți-a plăcut ideea, dă-i un share sau ține-o pentru tine – dar implementeaz-o în cazul ăsta 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x