În ultimul timp descopăr tot mai des că unele cuvinte ca ”greu”, ”tragedie”, ”dezastru” sunt percepute greșit, atât de mine cât și de marea majoritate a oamenilor. Unii oameni au o ”cruce” mai grea de cărat în spate.

Unul dintre acești oameni este și Oana Speranța Stoica care suferă de o boală genetică a pielii încă de la frageda vârstă de 6 ani. Această boală ce o bântuie de aproape 30 de ani se numește epidermaliză buloasă distrofică și efectele acesteia sunt autodistrugerea pielii prin apariția continuă a beșicilor pe toată suprafața corpului.

oana-speranta-stoica

Nici nu-mi pot imagina ce înseamnă o zi din viața Oanei și cât de dificil îi e să trăiască într-o continuă luptă cu această boală. Durerile îi sunt îngrozitoare. Numele-i predestinat de Speranța, pălește în fața suferințelor ce e silită să le îndure.

Uneori se roagă lui Dumnezeu să o ia ca să nu mai sufere. Calmantele îi mai alină durerile dar în zadar. E nevoită să le ia continuu pentru că boala asta cruntă nu se vindecă.

”Fac un apel către inimile dumneavoastră pentru a-mi acorda o șansă la viață, la o viață normală. Sunt la vârsta la care orice zi poate fi ultima. Doctorii mi-au spus că este o minune că am ajuns până la vârsta aceasta. Eu cred că voi învinge această boală și că mai am multe de făcut în această viață, dar singură nu pot. Am nevoie de ajutor, de ajutorul dumneavoastră. Vă rog să mă ajutați pentru că singură nu am nicio putere.” – spune Oana

Oana are nevoie în acest moment de un tratament pe care îl poate primi în Germania și care costă €10.000. Tratamentul are ca scop stoparea avansării bolii până ce va putea strânge o sumă mult mai mare de bani, €170.000 de euro, pentru a primi un tratament cu celule stem. Situația ei financiară este destul de gravă. Are o pensie de handicap de 900 de lei care abia îi ajunge pentru medicamente, creme și mâncare.

oana speranta stoica

“Îmi trebuie bani pentru pansamente, antibiotice și creme. Apoi mă pot gândi la bani de operaţii sau celule stem. Eu poate am zile când nu am ce mânca. Cum să visez la intervenţii în străinătate? Eu vreau să trăiesc, nu vreau să mor. Nu contează cum, nu contează că mă doare, că nu mă doare, că am ce-mi trebuie sau nu. Contează să trăiesc!”

Mai jos puteți urmări un material video de la Alba TV, unde i s-a prezentat cazul în urmă cu 2 ani.

Haideți să-i oferim un sprijin financiar cât de mic Oanei ca să poată să meargă la clinica din Germania unde va primi ajutorul de care are nevoie.

Oricât de puțin ai tu de oferit sunt sigur că pentru Oana înseamnă mult. Gândește-te că și o mică donație de 10 lei îi poate oferi Oanei o zi fără dureri. Îți permiți să-i oferi măcar o zi fără dureri?

Conturile în care se pot face donații sunt:

LEI: CEC Bank IBAN: RO 98 CECEAB1308RON 0360792
EURO: Raiffeisen Bank IBAN: RO36RZBR 0000 0600 12143466

cod Swift: ROBU

Titular: Oana Speranța Stoica

Adresa unde poate fi găsită Oana este: Sat Podul lui Paul nr. 34A, oraș Zlatna, județul Alba.

Oana Speranța Stoica poate fi contactată la numărul de telefon: 0747.267.237

Există și o comunitate pe Facebook pe care o puteți sprijini distribuind materialele publicate.

Acte medicale privind situația Oanei:

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)