La doar 15 ani, Alexandra Sulincean, o fetiță din Lipova, suferă de o malformație arterio-venoasă gravă care în urma unei căzături pe gheață s-a transformat într-o tumoare ce poate duce la complicații foarte grave ca paralizia.

Tumoarea este localizată în zona spatelui, între coloană și fesa dreaptă, care este foarte umflată.

 

Operația de înlăturare a tumorii costă 13.000 de euro!

 

Părinții un dus-o de urgență după acea căzătură la Arad unde a făcut un RMN. Părerile medicilor au fost diferite. Dr. Cocora de la spitalul Pădurea Verde din Timișoara a făcut trimitere la embolizări. Alexandra a făcut 3 embolizări iar costul acestora a fost de 25.000 de lei.

Dr. Rene Milert din Cluj a constatat că venele sparte care cauzează tumoarea sunt prinse de artera aortă și cele 3 embolizări au fost făcute fără nici un rost. În acest moment tumoarea este în creștere și din cauză că este lipită de coloană există risc de hemoragie și de paralizie.

Alexandra nu mai merge la școală pentru că la orice mișcare apar și dureri. Deseori are nevoie să stea întinsă pe abdomen și să i se administreze un unguent care îi mai calmează durerile. Din această cauză mama ei nu mai poate merge la serviciu iar singurii bani în casă vin de la tatăl care lucrează din greu pentru a susține familia.

Noi analize urmează a fi făcute la Debrecen în Ungaria, unde se va stabili dacă tumoarea se poate desprinde de coloană. Analizele costă încă 600 de euro.

Costul operației de extirpare a tumorii este foarte mare pentru părinții fetei mai ales în condițiile în care doar tatăl lucrează.

O clinică din Viena a cerut 17.000 de euro pentru operație și alta din Turcia 26.000 de dolari. Dr. Gajalda Zoltan din Debreden alături de încă 2 neurochirurgi vor efectua operația la clinica Universității Vasile Goldiș din Arad. Costul acestei operații este de 13.000 de euro.

În ajutorul fetei vine și dl. Dr. Preotescu din Arad care va suporta o parte din cheltuielile legate de operație. Cu toate acestea, 13.000 de euro e o sumă mare, fără de care Alexandra ar putea ajunge să aibă probleme grave în viitorul apropiat și are nevoie de ajutorul nostru.

UPDATE 2 aprilie 2014:

Duminică, 13 aprilie 2014, va avea loc un concert caritabil pentru Alexandra la Centrul de Recreere Lipova. Ora și celelalte detalii vor fi anunțate curând. Trupa Daniel’s Band din Arad a confirmat prezența la concert. Urmează să confirme și alte formații în zilele următoare.

UPDATE 7 aprilie 2014:

Duminică, 6 aprilie 2014, Alexandra a intrat câteva ore bune într-o comă din cauze încă necunoscute. Aseară și-a reveni și acum este bine. Operația trebuie făcută cât mai curând pentru a se evita apariția altor complicații și mai periculoase.

UPDATE 7 aprilie 2014:

Concertul caritabil pentru Alexandra de duminică, 13 aprilie, va fi susținut de: DANIEL‘S BAND, Lucian și Alexandra DRĂGAN, Lele Crăciunescu, Gigi Izdrea, Claudiu Jula, Gina Covaci și alți invitați. Vă așteptăm cu drag alături de prietenii și familia dvstr.

UPDATE 12 aprilie 2014:

Mâine va fi o zi excelentă pentru toată lumea. Mai ales pentru Alexandra pentru că noi toți, împreună, îi vom reda speranța de a avea o viață normală. Personal nu-mi pot închipui trauma și durerea din sufletul părinților care au trebuit să asiste la atâtea zile de coșmar, mai ales că duminica trecută, Alexandra a fost în comă timp de câteva ore.

Fiecare dintre noi are probleme și oricui i se poate întâmpla o nenorocire. În fața bolii, fie ai bani și trăiești, fie te prăpădești, în urmă rămânând multe lacrimi și durere.

Cred că Dumnezeu a lăsat în fiecare dintre noi un strop din sufletul său și astfel putem simți, putem empatiza cu durerea celorlalți. Ce rămâne după ce noi vom fi de mult dispăruți din această lume, vor fi faptele bune care sunt numărate toate și pentru fiecare dintre acestea vom avea parte de bucurii în viața ce va urma.

Acestea fiind spuse, haideți să fim alături de Alexandra și de familia ei care în acest moment se luptă pentru a strânge cei 13.000 de euro necesari pentru ca operația să aibă loc și acest copil nevinovat să fie salvat.

Vă așteptăm mâine de la ora 18:00, la Casa Armatei, unde vom avea parte de un spectacol excepțional!

Nu uitați să Invitați toți prietenii ca să vină la concert folosind opțiunea de ”invite” al acestui event, SMS-uri, distribuiri pe Facebook și orice alte metode 🙂

UPDATE 13 aprilie 2014:

Concertul caritabil pentru Alexandra a fost minunat. S-a bucurat foarte mult și a fost prezentă în sală alături de toți participanții și artiștii. S-au strâns 3.300 de lei. Mulțumim tuturor artiștilor care au fost prezenți astăzi pentru Alexandra și tuturor oamenilor generoși care au donat.

Lipova-Concert-caritabil-Alexandra-Sulincean-14-aprilie-2058

UPDATE 22 aprilie 2014:

Alexandra va fi operată marți, 29 aprilie, la o clinică din Satu Mare. S-a schimbat locația unde va fi făcută operația, nu va mai fi făcută la clinica privată din Arad. Mulțumim Bisericii penticostale din Șoimoș pentru cei 2000 de lei strânși pentru Alexandra! Sunteți oameni minunați care trăiesc cu adevărat după învățătura biblică 🙂

UPDATE 24 aprilie 2014:

Mulțumim S.C. AGO MECANIC și S.C. ROMBAC din Lipova, pentru donațiile făcute pentru Alexandra: 2.000 de lei ambele firme. Să o ajute Dumnezeu să se facă bine după operația de marți!

UPDATE 29 aprilie 2014:

Vești bune! Astăzi, Alexandra a fost operată la clinica din Satu-Mare și după mai bine de 6 ore de operație tumoarea a fost extirpată. Operația a fost un succes, declară medicii. Va mai rămâne circa o săptămână în spital după care va veni la Arad unde va mai rămâne o perioadă internată într-o clinică privată pentru a fi ținută sub observație.

Toți cei care doresc să ajute cu o donație o pot face în contul:

 

RO29BTRL00201201M97371XX

Titular: Sulincean Liliana Mirela

Alexandra-Sulincean-Umanitar

Alexandra-Sulincean-acte-medicale2

Alexandra-Sulincean-acte-medicale

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)