Moda cafelei Starbucks a cuprins de ceva timp România însă eu nu înțeleg popularitatea acesteia decât din prisma francizei în sine și a brandului. Am băut cafeaua din mai multe locații Starbucks, aici în România, iar concluzia mea este că Starbucks reprezintă doar o fiță și nimic concret.

Am avut parte de același gust spălăcit, lipsit de aromă, complet decofenizată, atât în Timișoara cât și la Cluj. Inițial aș fi crezut că poate personalul este mai nou, neexperimentat sau poate că chiar fac anumite șmecherii în spate dar de fapt calitatea cafelei am regăsit-o aceeași  peste tot.

Prețul este nejustificat. Probabil că la Starbucks se plătește pentru sigla și numele de pe pahar. Probabil că nimic mai mult. Cu toate astea, cafenelele Starbucks sunt pline. O fi oare un defect al cafelei Starbucks din România? Să fie doar ego-ul românului de a se poza într-o cafenea ”de calitate”? Posibil și asta. Ideea e că eu nu mai calc în Starbucks în România decât în atunci când voi fi nevoit să le folosesc toaleta.

Sunt singurul care are această opinie? Promit să încerc o cafea Starbucks când ajung în New York. Dacă îmi schimb punctul de vedere voi rectifica asta. Până atunci aleg cafeaua de la aparatul din gară în schimbul unui Starbucks.

Starbucks cafea

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)