Urmatorul text este preluat dintr-un video in care Steve Jobs a acordat un interviu, undeva prin anii 80-90. Eu personal il iau drept fascinant pentru ca am trairi personale care imi confirma aceleasi chestii pe care le spune acest om extraordinar.

Atunci cand cresti, esti invatat de ceilalti ca lumea este asa cum o vezi si ca viata ta consta in a trai trai un rol, inchis, fara sa incerci prea mult sa te zbati, fara sa te lovesti prea mult de pereti. Scopul tau ar fii acela de a avea o familie frumoasa, de a te simti bine si eventual de a economisi niste bani.

Asta e o viata foarte limitata. Viata ta poate fii mai mult de atat si asta numai atunci cand descoperi un simplu fapt: tot ce vezi in jurul tau a fost construit de oameni care nu au fost mai inteligenti decat tine. Tu poti schimba viata, o poti influenta, poti creea propriile tale lucruri pe care altii sa le poata folosi.

Odata ce ai invatat asta, nu vei mai fii acelasi om!

Cred ca aceste cuvinte ar trebui citite si recitite zilnic pentru a ne aduce aminte de rolul pentru care am venit pe lume si anume: de a creea, de a deveni mai buni, de a ne descoperi intregul potential, de a-l maximiza si exploata pentru tot restul vietii.

De ce sa traiesti viata mediocru in loc sa incerci sa il depasesti pe cel ce ai fost ieri si de ce sa nu vrei mai mult cand poti avea totul?!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)