mancare sanatoasa vs mancare nesanatoasa

Tocmai am băut o chestie grețoasă, dar pe care o beau zilnic pentru că știu că e sănătoasă. Am băut un shake care conține 1 lingură de pulbere de spirulină, una de pulbere de iarbă de orz verde, una de cacao neagră, două banane și o cană de apă plată.

Rezultatul e un amestec verde, neplăcut la gust mai ales din cauza spirulinei. Noroc cu banana că-i mai dă aromă. În fine, m-am întrebat în timp ce beau de ce fac treaba asta.

De ce beau amestecul ăsta grețos în loc să savurez un pahar de cola de exemplu?

Răspunsul e simplu: pentru că vreau să trăiesc mai mult și mai sănătos. Nu sunt sigur 100% că voi obține asta, pentru că sunt mulți factori care mi-ar putea da planul peste cap, în esență viața fiind foarte imprevizibilă. Totuși, știu că deși e nasol gustul, efectul e unul pozitiv și pe termen lung se vor vedea rezultatele. Se vor simți.

Cu toate că aparent oamenii par inconștienți, ei știu foarte bine că mărul mâncat zilnic înseamnă imunitate, că spanacul și salata înseamnă energie, că ciocolata e nesănătoasă.

Atunci de ce mănâncă oamenii toate rahaturile de care sunt conștienți că nu le fac bine?

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

Pentru plăcere. Oamenilor nu le pasă dacă trăiesc mai mult sau mai puțin. Pentru creier „a trăi mult și sănătos” e irelevant, e ceva ce nu poate fi procesat emoțional pentru că emoția înseamnă prezent, înseamnă ce trăiești acum, iar scopul creierului e de a căuta plăcere și de a evita durere.

Când bagi cartofii ăia prăjiți, chiar dacă ai parte de calorii goale, o stare de greutate, somnolență sau lipsă de energie, de fapt simți plăcere pe loc și de asta alegi să-i mănânci.

De asta chiar pun la îndoială eficiența pozelor cu bolnavi de cancer de pe pachetele de țigări. Cât timp omul nu vede la el boala sau medicul nu-i spune că e pe moarte, nu ia în considerare să se oprească. Din păcate știu cazuri în care nici după ce i s-a spus că moare dacă mai fumează, tot nu s-a oprit. Și a murit în cele din urmă.

Veșnica replică e că viața înseamnă plăcere, o viață am, să obțin cât mai multă plăcere. Asta gândesc și drogații, alcoolicii, milioanele de obezi cu ateroscleroză etc.

Din păcate există și plăceri pentru care plătim cu zile, săptămâni și ani din contul limitat și scurt al vieții noastre. Poate că pentru fiecare porție de leș de porc pe care o îngurgitezi, plătești cu o oră din viața ta. Poate că pentru fiecare pahar de cola plătești cu 2 ore din viața ta. Poate că… oricum nu contează. Am încercat să prezint informații pe care deja le știi, dar într-un alt mod.

„Din alte păcate”, sunt sigur că mulți vor închide articolul ăsta și vor uita ce am scris în maxim 10 minute. Totuși, sper că tu ești acel 0.01% care va face ceva, un mic pas care inițiază o schimbare pe termen lung, își va schimba viața și îmi va trimite cândva un mail de mulțumire, pentru că i-am deschis ochii. Atunci voi simți că mi-am îndeplinit unul dintre roluri.

Trezirea!

Provoacă liderul din tine!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)