Probabil că unii își imaginează că am dezvoltat o pasiune din a ataca valorile majorității. Da, așa e. Îmi place să cred că-i ajut pe unii să se trezească din adolescența emoțională și să se maturizeze.

De ce zic asta? Pentru că eu cred că numai un adolescent neexperimentat poate crede în ideea de suflete pereche sau dragostea perfectă. Astea-s niște nuanțe comerciale de Valentine’s Day; cel mult asta!

De câte ori ai fost într-o relație pe care ai crezut-o ideală, care să o vrei pentru toată viața, în care ai spus obsesiv ”te iubesc”? Răspuns: tot de atâtea ori câte relații în care ai fost s-au răcit și te-ai detașat complet, uneori cu ceartă și de cele mai multe ori fără să-ți mai pese deloc de celălalt. Asta e viața!

De fapt e chiar mișto așa pentru că eu sunt de părere că relațiile de orice natură se întâmplă din 2 mari motive:

NEVOIE sau DORINȚĂ

Cele bazate doar pe nevoie, cred eu, sunt sortite pieirii. E destul de greu să faci diferența dintre cele două, adică să îți imaginezi situații concrete dar pot să dau un exemplu:

Să ne imaginăm o relație în care o tipă are nevoie foarte mare de afecțiune și care suferă dacă nu primește. Asta e o relație bazată de nevoie.

O relație bazată pe dorință e una în care îți dorești să fii cu cineva pentru că ai efectiv o atracție față de un nivel intelectual ridicat, pentru că împărtășiți anumite perspective asupra vieții etc.

Oamenii sunt atrași de prosperitate, de abundență. De aceea o femeie frumoasă va atrage o mulțime de bărbați în jurul ei pentru că abundă în frumusețe, de aceea un bărbat puternic va atrage multe femei în jurul lui pentru că abundă de încredere în sine și siguranță, de aceea un om bogat atrage în jurul lui alți oameni bogați sau o mulțime de oameni săraci.

Părerea mea e că atunci când ești un om întreg care nu are nevoie de o relație dar o vrea din dorință, atunci ești pregătit pentru o relație sănătoasă. Altfel, vei fi doar în postura de a suge efectiv energia din partener, care depune eforturi până la epuizare și care va renunța în cele din urmă.

Tot în ideea asta, nu cred că există suflete pereche ci doar oameni care se doresc unul în viața celuilalt pentru că manifestă dorințe comune și percep viața în același fel, mergând pe același drum.

Restul e… Valentine’s Day… o iluzie.

dragoste

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)