Sunt nefericitul posesor al 19,5 kg de grăsime în corp. Cel puțin așa susține Dan Ardelean (Herbalife), care m-a conectat astăzi la niște aparate ce au indicat o mulțime de chestii interesante despre corpul meu.

Ok. Știam neoficial că sunt supraponderal la 1.78 înălțime și 87.8 kg, dar astăzi am aflat-o și oficial. Se pare că sedentarismul e aliatul grăsimii și cel mai bun prieten. La fel și mâncatul la ore târzii pe care îl practic cu inocență. Dacă nu mă apucam de alergat acum 3 luni când aveam 92 de kg, probabil că mă îndreptam frumos spre 93-94 sau chiar mai multe kg, astăzi.

După aproape 400 de km alergați și mici semne de dietă sau mai precis reținere de la mâncatul excesiv, am dat jos cam 4 kg, adică cam 1 kg / 100 km. E o slăbire lentă dar cred că e mai sănătoasă decât să mă pun pe diete criminale ca dieta cu mere (pe care am și testat-o) sau alte diete medicamentoase. Prefer să slăbesc încet și sigur alergând, pentru că astfel îmi cresc masa musculară, îmbunătățesc imunitatea, instalez un obicei sănătos, evit celebrul efect yo-yo și inspir și pe alții să alerge, că-i sănătos 🙂

Revenind la rezultatele mirifice primite azi, am primit și frumoasa veste că am vârsta biologică a unui om de 29 de ani, adică sunt mai bătrân cu 4 ani decât scrie în buletin. Indicele de masă corporală e și el la risc, cu toate că grăsimea corporală, viscerală și masa musculară sunt pe verde (ce-i drept, la limită și ele).

Concluzia este că trebuie să cresc masa musculară și făcând sport, să ard grăsimea extra.  Am de gând să slăbesc fără diete și fără rețineri (prea mari) de la mâncare. Cât mai natural. Vreau ca până la finalul anului, când voi avea 1000 km alergați, să ajung pe la 82 de kg și să îmi schimb garderoba.

Astea fiind spuse, la finalul anului voi scrie un alt articol și cine știe, voi reveni cu alte analize care să fie mult, mult mai pozitive. Zic să alergăm acum 🙂

nutriționist analize

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)