te-ai-nascut-ciufulit

Dacă ai râs o tură când ai văzut poza de mai sus, bine ai făcut. Cică în viață nu e bine să te iei prea în serios și trebuie să mai știi să râzi de tine din când în când 🙂 Bun!

Oamenii ăștia-s niște actori. Își pun măști diferite în funcție de locul în care se află, își asumă identități diferite, uită cum sunt de fapt, ajung să sufere pentru că nu se mai înțeleg și în cele din urmă ori cad în depresie ori se conformează întru mediocritate.

Uită-te pe Facebook. Toată lumea pare că duce o viață ideală. Toți par retușați, supli și frumoși, intelectuali și fericiți, plini de speranță citând din Osho sau Steve Jobs, când de fapt, se amăgesc cu propriul lor vis idealist care le generează o stare de bine și confort.

În continuare o să-ți prezint câteva idei care pe mine m-au ajutat și mă ajută, idei care sper să te facă să conștientizezi că ești un om autentic, nu un surogat trăind viața altcuiva, pe pilot automat.

Acceptă că ești ciufulit – te-ai născut ciufulit și vei muri ciufulit

”Acceptă-te așa cum ești” nu înseamnă doar să te accepți! Înseamnă să conștientizezi un fapt, să-ți conștientizezi identitatea și să… ți-o asumi! Cât de tare-i asta?! O banalitate, dacă stai să te gândești mai bine, but it’s the root of all evil.

Oricât de diferiți suntem, toți oamenii trăiesc după niște reguli clare: ne naștem, învățăm să trăim, naștem niște vieți care ne vor înlocui, credem că știm să trăim și murim. Ce se întâmplă între aceste puncte ține de felul în care ne percepem și percem tot ce intră în contact cu noi.

Ești ciufulit dar totuși ai oameni care te apreciază așa ciufulit

Un lucru e clar: n-ai cum să rămâi singur și neapreciat pe lumea asta. Dacă chiar se întâmplă asta, e pentru că tu refuzi și cel mai probabil stai închis toată ziua într-o cameră întunecoasă și depresivă. Ai face bine să ieși de acolo dacă ești în situația asta!

Odată ieșit o să înțelegi despre ce vorbesc. Când ești sincer și autentic, oamenii te vor aprecia pentru că…

Oamenilor le plac oamenii ciufuliți

Oamenii se înconjoară natural cu oameni ca ei.

Dacă nu ai găsit încă tribul potrivit, înseamnă nu ești în tribul potrivit și trebuie să ieși.

Din nou, o banalitate și cât de banal e să ignori?! Vei cunoaște oameni care au folozofii similare, care trăiesc ca tine, care mănâncă aceleași chestii ca tine, care citesc aceleași chestii ca tine – oameni care își asumă ceea ce sunt și dau mai departe ceea ce sunt pentru că…

Ciufuliții sunt curajoși

Alt lucru clar e că acest curaj este un rezultat. E rezultatul asumărilor repetate, acceptării de sine, a riscurilor calculate și în esență a unei balansări continue – căci asta înseamnă echilibrul.

Îndrăznește să fii ciufulit – oricum n-ai încotro!

Vorbesc prostii. Ba ai încotro! Poți alege să fii mai puțin decât ești în orice clipă. Vestea bună e că vei găsi mulți oameni în tribul ăsta. Sunt atât de mulți mediocrii în lume că n-o să duci lipsă de prieteni. Totuși, n-ar fi mai interesant și mai rentabil să trăiești o viață plină, conștient, asumată, prin care să inspiri la rândul tău alți oameni?! Dacă e să mă întrebi pe mine, eu aleg oricând riscul de a progresa pentru că cealaltă variantă e riscul de a regresa!

Ciufulește-te! Asta e calea!

Ca să mă asigur că ți-am transmis toate ideile am să te mai întreb o dată:

Nu te-ai săturat să trăiești viața altcuiva?

Nu te-ai săturat să fii apreciat pentru ceea ce nu ești?

Dacă da, atunci știi ce ai de făcut. Exprimă ceea ce ești în tot ce faci. Exprimă nevoile tale. Exprimă dorințele și visele tale. Exprimă-te!

Dă jos masca, bagă mâna în păr și rumegă ce ai citit. S-ar putea să-ți sclipească ceva chiar acum. Sămânța oricum e deja plantată.

Hai să vedem ce răsare 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)