Scriam intr-un articol acum cateva zile despre faptul ca acum aproape un an imi dadeam demisia de la job si pornisem pe cont propriu experienta de a castiga bani.

Ieri, afectat fiind de o insomnie crancena si dupa ce am vizionat cu satisfactie Casino cu Robert de Niro (musai sa il vezi), am devenit brusc inspirat sa imi propun pe la un 5 dimineata sa plec in excursie la Arad, sa fac aceleasi lucruri ce le faceam si le uram candva.

Ajuns in gara, iau bilet si apoi o cafea de la una dintre gherete. O sorb incet, privind in jur, zambind oamenilor care probabil nu ma mai vazusera de o vreme (navetistii se cam stiu toti cel putin din vedere). Ma incerca un sentiment de implinire si satisfactie. Eram fericit si multumit cu ce am devenit in ultimul an… eram intr-un fel de recenzie cu mine insumi.

Nu am stiut ce cautam in gara. Stiam doar ca vreau sa ma pun in aceleasi situatii si sa vad ce simt.

De vina fiind timpul sau degradarea neuronilor, ma simteam chiar bine. Odata ajuns in Arad, am refacut traseul complet pana la fostul loc de munca si din nou m-am simtit foarte bine.

Dupa 1 an, revad aceleasi strazi, cladiri noi si cam atat. Oameni nu am vazut ca am ajunsesem putin dupa 7 si programul deja incepuse.

Ce vreau sa spun cu acest articol?

Nu conteaza ce esti azi! Conteaza doar sa stii acum daca meriti tot ce ai, daca iti doresti mai mult si ce anume iti doresti mai departe sa faci!

Daca esti trist, afla de ce esti trist si schimba acel lucru!

Daca esti dezamagit de job-ul tau ma vei intreba “Cum sa renunt la job? Nu pot renunta! E imposibil asta!” iar eu iti voi raspunde asa: prin cate deziluzii mai vrei sa treci si cate dezamagiri sa mai inghiti ca sa vrei sa te schimbi? Cat timp vei mai ALEGE sa faci ceva ce nu iti hraneste mintea si sufletul, ceva ce nu te face sa cresti? Te voi intreba daca esti mandru de tine si daca nu esti mandru, preferi sa iti vinzi mandria in schimbul frustrarilor ce le ai in tine?

Cred ca oricine poate obtine o stare de succes personal, o stare de fericire personala doar ca trebuie definit acel succes in termeni proprii. Afla ceea ce anume te face fericit pe tine! Nu mai folosi exemplele celor din jur. Ei nu au trairile tale si tu nu le ai pe ale lor!

Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta trebuie sa aflii in primul rand coordonatele locatiei tale actuale si apoi abia sa te poti uita in jur si sa vezi unde anume vrei sa ajungi sau ce vrei sa devi!

Intre eu cel de azi si eu cel de maine stau doar cateva cuvinte sau propozitii pe care trebuie sa le rostesc cu voce tare ca sa le aud. Acele cuvinte descriu planul meu si reprezinta un angajament pe care il iau eu cu mine! Nu exista un destin care iti e dat sa il traiesti!

Tu iti creezi propria viata si ai liberul arbitru inca din Vechiul Testament, daca vrei sa vorbim in termeni religiosi!

Nimeni si nimic nu te ingradeste! Pe unii nici macar boala sau infirmitatea! Vezi oameni fara maini si fara picioare care inoata!! Vezi oameni blocati pe viata in scaune cu rotile care participa la concursuri de viteza! Vezi handicapati care joaca baschet! Vezi autisti care devin oameni de succes! Vezi oameni care pleaca din tari mizere sa vina sa studieze in Romania ca sa isi faca un viitor! Vezi oameni care in ciuda problemelor pe care le au, zambesc si au puterea de a o lua de la capat!

Tu ce scuze ai sa nu fii si tu un om care sa inspire pe altii?

Nu ai nici macar o scuza pentru ca ai tot ce ai nevoie sa ai!

E suficient sa fii in viata, sa poti respira, ca sa poti face alegeri ce sa iti determine fericirea!

Asta am invatat in urma experientelor mele si cred cu tarie ca un om se poate schimba intr-un an daca isi doreste asta cu adevarat si poate deveni un om mai bun de la un an la altul!

Trebuie doar sa stii incotro mergi si sa iei un angajament!

JUST DO IT!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)