timpul trece hai sa fim ca vinul

În 2013 începeam prima tentativă ”disciplinată” de a face sport. Mi-am propus să fac 100.000 de flotări în decurs de un an. Eram mega entuziasmat de schimbarea pe care o făceam mai ales pentru că rezultatele erau tot mai vizibile pe zi ce trece: pieptul, brațele și de fapt toată statura erau tot mai spartanice 🙂

Postam pe Facebook în fiecare zi progresul meu și eram practic angajat într-o constrângere publică de a-mi duce planul la bun sfârșit.

Ce se întâmplă dacă ai motivație dar nu ești disciplinat și te procrastinezi?

Apare eșecul. Asta se întâmplă.

De regulă, aveam de executat 300 de flotări zilnic. După un timp, 300 erau aproape floare la ureche așa că… am început să mă culc pe o ureche și să nu mai fac o prioritate din flotările mele. Astfel am ajuns să am zile în care nu fac nicio flotare pentru că mă angajam în prea multe lucruri și amânam pe a 2-a zi când trebuia să fac dublu. Mereu recuperam ce nu am făcut ieri (lecție și pentru viață în general).

Nu a trecut mult timp și, cu toate că 600 nu mai erau așa floare la ureche, am ajuns să amân 2 zile flotările mele. În a 3-a zi aveam de făcut câte? 900!

Deja nu mai îmi permiteam să mai amân. 900 de flotări erau multe pentru o singură zi. Cu toate astea, indisciplinat fiind, am făcut vreo 4-5 excese dintr-astea până într-o zi când am pățit-o.

Corpul cedase. Am simțit o împunsătură undeva în zona omoplatului drept, o durere care persista și când nu făceam nimic. A fost nasol. Orice flotare făceam era un chin. La scurt timp am fost nevoit să renunț la flotările mele la doar 25% din progres, la 25.000 de flotări.

Nu am mai făcut nicio flotare timp de aproape 2 ani, până acum vreo săptămână. Timpul a trecut și mușchii mei s-au atrofiat atât de mult încât, după 4 zile de flotări cu 50 pe zi, am o febră musculară de nu mai pot; asta se întâmplă lui Adrian Stepan care făcea aproape 50 într-o serie, pe nerăsuflate. Asta se întâmplă oricui!

Am o veste nasoală pentru tine!

Timpul trece! El se derulează continuu și pentru marea majoritate a oamenilor, se derulează în defavoarea acestora.

Timpul trece în defavoarea oamenilor care refuză să crească, care refuză să se întrețină și să lupte continuu cu sudoare împotriva degradării trupului și a minții!

E trist și comic în același timp că majoritatea oamenilor își întreține mașina mai bine decât propriul corp. Ei caută să pună ulei de calitate în motor, benzină de calitate ca să nu se strice motorul, o duc la inspecția periodică, îi schimbă cureaua de distribuție, plăcuțele de frână, lichidul de frână etc., dar nu caută să facă aceeași întreținere pentru ei, pentru mintea și trupul lor.

Ei bagă junk food, se uită la emisiuni tâmpite, pierd timpul urmărind prietenii de pe Facebook care se pozează prin baruri sau WC-uri, sunt invidioși pe cei care călătoresc în locuri exotice, ignoră tipii ca mine care spun chestii dureroase în articole scrise la 6 dimineața când alții abia se trezesc sau încă dorm, nici nu mai țin minte când a fost ultima carte citită și visează frustrați la libertate și bogăție, blocați fiind într-un job mizerabil care îi macină fizic și psihic tot mai mult.

Prietene, noi trebuie să fim ca vinul în trecerea timpului!

Trebuie să devenim tot mai buni în tot ceea ce facem. Astfel construim resurse! Construim un corp mai sănătos, un vehicul care să ne permită să călătorim prin viață un timp îndelungat și o minte prosperă și bogată care să atragă prin muncă tot ceea ce ne dorim.

Auzim povești pline de regrete de la cei care au ajuns la finalul vieții lor dar le ignorăm pentru că suntem tineri și avem resurse. Nu poți crede în durere când nu ai simțit-o. Nu poți crede în regret dacă încă nu l-ai avut. Nu poți vedea puterea distructivă a regretului, dacă nu l-ai trăit. Și știi ce? Majoritatea oamenilor își fac mulți prieteni cu numele de familie Regret, prieteni cu care se plimbă de mână prin viață, uneori chiar fără să știe, pentru tot restul vieții lor.

Exemple de astfel de prieteni cu nume și prenume:

  1. Regret Alimentația Nesănătoasă.
  2. Regret Cărțile Necitite.
  3. Regret Emisiunile Tâmpite.
  4. Regret Sedentarismul.
  5. Regret Lenea.
  6. Regret Procrastinarea.
  7. Regret Grăsimea.
  8. Regret Lipsa Banilor.
  9. Regret Viața Asta.

Ești Deranjat? Iritat? Nervos? Foarte bine! Înseamnă că ceva s-a schimbat în tine. Dacă nu, mai enumeră tu câțiva astfel de prieteni (scrie-i într-un comentariu ca să-i ajuți și pe alții) și începe să LUCREZI! Schimbările radicale se produc atunci când există o cantitate imensă de suferință!

Singurul nostru scop în viață este să creștem cât de mari putem!

Asemeni unui pom care crește atât de mult cât poate, indiferent de câte resurse are, la fel și omul, trebuie să crească permanent, pentru tot restul vieții. Acesta cred eu că este cheia succesului și a fericirii! Fericirea vine din scopul profund al vieții noastre, din acea energie motivatoare, generatoare de emoții pozitive în creierul nostru complex.

Dumnezeule cât timp mi-a luat să înțeleg asta!

Acum că știm și înțelegem motivul pentru care respirăm și pentru care trăim (repet, ca să devenim mai buni pentru tot restul vieții), ne doresc nouă, tuturor, ca în timp să devenim niște vinuri scumpe, rare, niște șampanii fine, delicate și aromate, nu niște oțeturi ieftine cum alege majoritatea să devină.

Trăiește plin! Trăieșt complet! Suntem aici să transformăm mustul în cel mai scump vin!

Let’s do it!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)