De vreo 2 ani există în Lipova o gașcă de tineri care spre mirarea tuturor au ales cică să fie diferiți prin… mișcare și sport, asta într-o societate cu o mortalitate foarte ridicată din cauza obezității cu un tineret care alege scutirea la sport în locul mișcării o dată pe săptămână.

Ei practică un tip de sport poate mai ciudat ar zice unii. Dacă ai fost prin parc în ultimii 2 ani, sigur i-ai văzut pe acolo stând în mâini, făcând flotări sau stând în tot felul de poziții ”imposibile”.

În 2014 s-au dus la Primar ca să îi ajute cu construcția unui spațiu special amenajat, cu niște bare de fier, ca cele pe care le vedem la gimnastica la paralele, pe care să poată practica sportul lor, ei fiind destul de numeroși.

Costurile pentru realizarea parcului sunt foarte mici, mai ales pentru o primărie de oraș care spune că e cu datoriile la 0. E un merit și în chestia asta. Bravo dacă e adevărat!

Credeți că s-a rezolvat cu parcul? Nu s-a rezolvat. De ce? Habar nu am.

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

Întrebarea mea pentru Primăria Lipova e: chiar nu merită acești tineri să facă sport?

E foarte în regulă că există un teren sintetic de fotbal nou. Chiar dacă nu știu cine are acces acolo, e totuși o chestie bună că mai văd oameni alergând pe el. E foarte bine că avem și o sală de sport dar ce vreau să subliniez e că într-o societate există grupuri de oameni care se diferențiază prin 1001 de aspecte. Unul dintre acestea este sportul preferat – și există tot mai puțini oameni care au un sport preferat.

Dacă există chiar și 10 tineri care cer să aibă un spațiu de 5 pe 5 unde să facă un sport, ei demonstrând că sunt pasionați și vor să facă ceva acolo, eu zic că o Primărie trebuie să îi bage în seamă și să le ofere un suport. Dacă nu vor să îl ofere, trebuie să motiveze decizia.

La cât e de imens Parcul Mare din Lipova, tot se poate găsi un petec de pământ și pentru ei.

Nu vreau să critic Primăria Lipova în mod exclusiv. Liderii oricărui oraș sunt puși acolo pentru a rezolva problemele orașului, pentru a gestiona necesitățile orașului.

În mai puțin de o săptămână ar putea fi gestionată și această necesitate. Îi rog pe cei care vor să înceapă să vorbească de drumuri, apă, canalizare și altele, să nu o facă. Astea-s deja subiecte tabu întru ruralismul lipovan.

Mesaj pentru Primăria Lipova:

Vă rog, întoarceți puțin privirea și înspre tinerii orașului și faceți parcul ăsta. E un pas mic pentru voi dar un pas mare pentru cei tineri.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)