forta care iti controleaza viata tony robbins personal power 2

A doua parte din programul Personal Power 2 a lui Tony Robbins vorbește despre acea forță care ne controlează viața. E vorba despre două mari dorințe umane. Iată ideile pe care le-am notat:

  1. Oamenii sunt conduși din dorința de a obține plăcere sau din dorința de a evita durere. Orice acțiune a noastră e justificată emoțional (asta chiar dacă nu ne dăm seama în mod rațional) de una dintre aceste două dorințe. Fie că vorbim despre a mânca o ciocolată sau despre a pilota un avion, una dintre aceste două dorințe este responsabilă de decizie, acțiune și rezultate.
  2. Procrastinarea sau amânarea, asociaz-o cu un asasin silențios care în cele din urmă te va prinde și te va distruge.  Când amâni să faci ceva, asta e pentru că durerea cauzată de amânare este mai mică decât cea cauzată de acțiune. Cel puțin teoretic. De fapt, e o mare minciună pe care ți-o vinde frica.
  3. Creierul tău e un aliat bun dacă ai învățat să îl controlezi. Altfel, el va lupta ca nebunul atunci când îi spui că vrei să faci ceva care îți va aduce durere. Așa funcționează el: evită durerea și caută plăcerea în mod automat, chiar dacă lucrul ce îți aduce durerea acum, pe termen lung aduce plăcere și satisfacție.
  4. Majoritatea oamenilor nu se apucă de treabă și nu studiază succesul până nu au trăit destul de multă durere, până nu au ajuns în punctul în care spun singuri: „Gata! Mi-a ajuns! Acum lucrurile se schimbă!
  5. Realitatea noastră e formată din lucrurile pe care ne concentrăm atenția.
  6. Dacă nu folosești plăcerea și durerea în avantajul tău, îți vor controla viața și vei fi sclavul propriilor tale emoții!
  7. Faptul că nu ai câți bani îți dorești e pentru că asociezi prea multă durere cu aceștia și, de asemenea, procesului de câștigare a banilor. Pare greu de acceptat, dar mai gândește-te. Poate chiar îți spui următoarea poveste: „Vreau mai mulți bani, dar e confortabil aici unde sunt. Mă simt bine acum. De ce aș schimba ceva?!”. Din nou, asta e pentru că încă nu doare suficient de mult sau nu ai legat suficient de multă plăcere de obiectiv.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)