tony robbins personal power puterea concentrarii

De astăzi nu vei mai lua lecitină sau mai știu eu ce medicamente pentru că ai probleme de concentrare. Vei descoperi care e de fapt sursa problemei, ce să faci ca să îți antrenezi puterea concentrării și cum îți va schimba asta viața. Tony Robbins Personal Power ziua #6 a început:

1. Legat de concentrare, ține minte 2 lucruri pentru început:

  • putem alege pe ce ne concentrăm
  • putem alege cum ne concentrăm

2. Oricât de „norocos” ești, având toate condițiile pe care cineva le-ar putea visa pentru a fi fericit pe deplin, poți alege oricând să te concentrezi pe ceva greșit, ceva ce îți consumă energia și te face să te simți prost, să ajungi să fii nefericit cu toate că e contra-intuitiv. Uită-te la toți actorii, celebritățile, muzicienii care ajung să fie dependenți de droguri și alcool pentru că se concentrează pe lucruri greșite în loc să vadă cât sunt de binecuvântați. Partea bună e că merge și invers.

3. Succesul înseamnă să-ți creezi cât mai multe plăceri în viață, să te provoci să crești și să devii tot mai bun. Pe cealaltă parte, eșecul este atunci când ești capabil să găsești suferință și să te concentrezi pe ea, indiferent cât de bine îți merge în realitate.

4.  Tu decizi pe ce te concentrezi. Oprește pilotul automat și treci tu la panoul de control al vieții tale.

5. În viață primești exact lucrul pe care te concentrezi, adică pe lucrurile pe care noi le considerăm importante sau valori ale noastre.

6. Felul în care evaluezi viața e determinat de întrebările pe care ți le pui. De fapt, de calitatea întrebărilor pe care ți le pui.

7. Creierul evaluează orice situație pe care o întâlnește punând 2 întrebări simple:

  • Ce înseamnă asta?
  • Ce trebuie să fac acum?

8. Toți oamenii au niște obiceiuri legate de întrebările pe care le pun. Acestea sunt întrebările pe care le pun cu mare frecvență. După cum am spus mai sus, acestea determină ceea ce obțin în viață, pentru că primești lucrul pe care te concentrezi.

De ex: Punând întrebarea „De ce sunt așa de gras?”, te concentrezi pe faptul că ești gras, declanșând în minte o reacție de evitare a durerii cauzate de percepția pe care o ai despre faptul că ești gras.

Dacă pui întrebarea potrivită, nu doar că vei obține un răspuns potrivit, ba mai mult, vei primi și un impuls de energie și motivație.

Poți înlocui întrebarea „De ce sunt așa de gras?” cu „Cum pot începe azi să devin mai slab, să ajung să am corpul pe care mi-l doresc și o sănătate de fier?”. Ai observat diferența, da? Chiar dacă ambele aparent caută același răspuns, le percepem diferit. Mai poți să te întrebi și „Cum pot să devin mai slab și să mă bucur de procesul de slăbire?”.

9. Atunci când treci printr-o experiență mai dificilă, sau poate ești chiar nervos și vrei să schimbi asta pentru că știi că nu îți face bine, pune câteva întrebări care vor schimba lucrurile pe care te concentrezi.

De ex: „Ce am învățat din asta?” sau „Care e un aspect comic al acestei situații?”. Amintește-ți vorba aceea „Cândva ne vom aminti și vom râde de situația asta!”. Nu e nevoie să treacă ani ca să râzi. Râde acum. Găsește motivele și concentrează-te pe ceva bun care îți va schimba starea de spirit.

10. Ce fac întrebările bune într-un mod „miraculos”?

  • Schimbă obiectul concentrării tale.
  • Te ajută să ștergi lucrurile neimportante sau care îți cauzează stări negative.
  • Îți oferă accesul la resursele tale interioare, singurele de care ai nevoie pentru a trece peste orice provocare.

11. Foarte important! Starea ta se va schimba zilnic și vei experimenta multe momente în care nu vei avea chef de nimic, în care te vei simți fără energie. De aceea trebuie să înveți să-ți manipulezi stările emoționale, să treci rapid dintr-o stare negativă într-una pozitivă folosind aceste unelte. Așa funcționează creierul nostru – uneori nu are chef de nimic. Nu ești singurul om care trece asta, dar ești unul dintre norocoșii care pot schimba felul în care simt aproape instant!

12. Formula bogăției: „Trăiește fiecare zi cu o atitudine de recunoștință pentru tot ceea ce ai. Cu cât ești mai recunoscător, cu atât vei primi mai mult.”

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)