tony robbins personal power puterea setarii obiectivelor

În audiobook-ul de astăzi din Personal Power cu Tony Robbins, mi-am reamintit cât de puternice sunt obiectivele bine alese. E vorba de acele obiective care te provoacă, care îți creează chiar o stare de frică pe lângă entuziasm. Obiectivele sunt forța care te va trage înainte. Iată notițele de astăzi:

1. Cu ajutorul obiectivelor creăm viitorul sau destinul (destinația) în avans.

2. Orice obiective ai, acestea te afectează și vor continua să te afecteze. Dacă te afectează pozitiv sau negativ depinde numai de obiectiv. Unii oameni au obiective de-a dreptul penibile, de care ei înșiși se rușinează. De ex: „scopul meu este să reușesc să plătesc ratele și facturile astea nenorocite…” sau „scopul meu e să ajung la concediu ca să simt că trăiesc în sfârșit…”. Aceste obiective te storc de vitalitate!

3. Obiectivele pot să-ți aducă energie și entuziasm sau te pot secătui de energie și vitalitate.

4. Ceea ce ți se pare real în acest moment se bazează pe experiențele din trecut, așa că NU fii realist!

Nu-ți limita viitorul după trecutul tău!

5. Setează obiective nebune care să te energizeze și să te umple de ambiție.

6. Scopul e mai puternic decât răsplata. Ceea ce devii în urma acțiunilor tale e ceea ce contează. Gândește-te la un milion de euro. Banii în sine te motivează ca să îți setezi acest obiectiv? NU! În schimb te motivează libertatea, independența financiară, încrederea pe care o dobândești devenind milionar, pasiunea pe care o dezvolți pentru ceea ce faci și pentru cei din jurul tău. Ca rezultat vor veni banii, o consecință a valorii tale și a devenirii tale!

7. Motivele vin prima oară și apoi răspunsurile. Trebuie să ai motivele potrivite ca să obții orice. În asta constă puterea.

8. Ca să atingi multitudinea de obiective pe care ți le-ai setat, trebuie să faci sport zilnic. Doar așa poți avea suficientă energie și claritate mentală ca să mergi înainte.

De ce funcționează obiectivele?

Gândurile sunt de fapt obiecte. Lucrurile pe care ne concentrăm devin reale! Când setezi un obiectiv apare o dinamică specială: conștientizezi că unde ești acum nu este unde vrei să fii!

Creierul devine nesatisfăcut și astfel apare motivația care te va duce acolo unde vrei să ajungi.

Insatisfacția e o unealtă foarte puternică de care trebuie să profiți pentru că motivează foarte mult!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)