Am 28 de ani fără 2 luni. Nu plănuiesc să mă căsătoresc și ideea în sine mi se pare deplasată, în afara situației în care se ”întâmplă” un copil sau doi oameni chiar își doresc unul – în esență sunt de acord cu teoria lui Kevin O’Leary despre căsătorie. Cred asta pentru că oamenii au multe chestii de rezolvat înainte de a face niște promisiuni – fapt demonstrat de rata eșecurilor în căsnicie.

Top 10 motive pentru care căsniciile dau chix:

  1. Probleme financiare. Felul în care cei doi se implică și discută despre problemele financiare pot duce la rezolvarea sau agravarea problemelor.
  2. Probleme de comunicare. Dacă există probleme de comunicare înainte de căsătorie, acestea sigur se vor agrava după căsătorie.
  3. Probleme de familie. Fie că e vorba de soacră, frați sau părinți – familia poate afecta relația dacă partenerul nu e ”înghițit”, nu e acceptat și nu e tratat cu la fel de mult respect pentru a se integra. Inclusiv părerile diferite legate de creșterea copiilor pot distruge o căsnicie.
  4. Probleme în viața sexuală. Frecvența, calitatea și infidelitatea sunt cuvintele cheie aici.
  5. Probleme cu prietenii și cercurile sociale ale partenerilor.
  6. Vicii. Droguri, țigări, alcool și toate problemele aduse de acestea.
  7. Abuzuri. Fie că e vorba de abuz emoțional sau sexual, ambele distrug relația.
  8. Incompatibilitatea personalității partenerilor. Cum ar fi ca tu să fii genul optimist, care zâmbește des și să te aștepte acasă un/o morocănos/morocănoasă. Te-ar demoraliza și te-ar trage în jos. În timp s-ar distruge.
  9. Probleme legate de așteptări. Prea multe compromisuri din cauză că așteptările pe care le ai nu sunt atinse, duc în timp la degradare și distrugerea căsniciei. Poate că partenera e genul super romantic (postează pe Facebook poze cu îndrăgostiți/paturi pline cu petale/poezie) și tu ești genul super rațional/pragmatic, orientat spre palpabil și eficiență. Unde se va ajunge dacă partenera nu o să aibă parte de romantism?!
  10. Prea puțin timp pentru relație. Programe incompatibile la muncă sau prea multă muncă, zero vacanțe împreună.
Top realizat de divorce.com - cu adăugirile mele, din experiența mea sau a altor cunoscuți de-ai mei.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)