În decursul timpului am testat toate serviciile de găzduire web din România pentru proiectele mele web și am rămas stabil la 3.
Topul acestor servicii de găzduire web l-am făcut ținând cont de numărul de probleme pe care le-am avut cu provideri, de promptitudinea cu care au răspuns la ticket-urile mele, la felul în care comunică, dacă oferă sau nu oferă compensații când au avut downtime-uri, și nu în ultimul rând, resursele pe care le oferă în pachetele de găzduire pe care le au.
1. Chroot.ro
Am ales chroot.ro, inclusiv pentru acest site, pentru principalul motiv că oferă domenii nelimitate pentru pachetele de găzduire shared. În ultimii 4 ani de colaborare nu am avut probleme majore, nici măcar atunci când am avut peste 10.000 de vizitatori într-o singură zi. Serverele sunt stabile și din punct de vedere al resurselor stau foarte bine. Am rulat pe server și aplicații complexe de prelucrare grafică, iar viteza de prelucrare a fost de aproximativ 2x mai mare decât cea de pe un VPS care costă într-o lună cât chroot în 6 luni.
Bogdan Rotariu, care este fondator și CTO-ul Chroot, este un tip grozav, mereu în acțiune – cu un timp de răspuns foarte bun. Mi-a oferit cu răbdare explicații și suport chiar și când am avut probleme ce țineau mai mult de aplicația pe care o rulam, și nu atât de server/setări. Chiar mi-au oferit spațiu extra pe HDD pentru o perioadă de timp când aveam ceva mai multe fișiere pe server. Foarte profi!
În plus, poți testa timp de 15 zile GRATUIT serviciile lor – așa că este risk free.
Ce mi-ar fi plăcut și mai mult la ei ca să fie perfecți? Poate 50% mai mult spațiu de stocare pentru shared hosting. În rest nota 9.90 🙂
Recomand pachetele de găzduire web chroot – eu îl am pe cel de Best Deal pentru blogul stepanadrian.ro
Vezi aici pachetele de hosting oferite de chroot.ro
2. Hostico.ro
Sunt client Hostico de vreo 4 ani, când am lansat Booknation.ro. I-am ales pentru că au avut la pachetele de shared hosting mai mult spațiu pe HDD decât cei de la chroot.ro. Viteza serverului este foarte bună.
Ce mi-a plăcut la Hostico.ro? Pe lângă promptitudine și partea tehnică, faptul că mi-au făcut nu numai o dată upgrade-uri la pachet ca să testez diferite chestii. Au un customer service bun și la 50.000 de unici lunar cât am pe Booknation.ro, pachetul Business Midi pare să reziste bine.
Așadar, recomand Hostico.ro pentru stabilitatea lor și pentru că oferă mai mult spațiu la pachetele de shared hosting, chiar dacă nu au domenii nelimitate ca chroot.
Vezi aici serviciile de hosting oferite de Hostico.ro
3. web365.ro
Am ales de la web365.ro un VPS pentru o aplicație de prelucrare grafică. Pentru cei care caută un VPS, web365.ro consider că este cea mai bună alegere calitate / preț.
De ce am ales web365.ro pentru VPS?
- pentru că este VPS managed și nu a trebuit să instalez nicio aplicație pe server, pentru că nu mă pricep să fac asta și nu vreau să învăț chestii prea tehnice.
- pentru prețul foarte accesibil: mă costă în jur de 60 de lei pe lună pentru 2CPU, 4GB ram și 30 GB HDD SSD (am pachetul e-Commerce)
Ce mi-a plăcut la web365.ro?
Faptul că m-au ajutat să investighez niște probleme tehnice și chiar am făcut teste telefonic cu cineva de la suport. O altă experiență pozitivă, transformată în pozitiv de la negativ, a fost când s-au făcut niște update-uri la sistemul de operare care au afectat serverele / aplicațiile câteva ore. După ce au remediat problema, mi-au oferit 3 luni gratuite și scuzele de rigoare. Bravo pentru profesionalism!
Vezi aici serviciile de hosting oferite de web365.ro
Locurile 4 și 5…
Aici voi nominaliza xservers.ro, care deși sunt destul de scumpi, au servicii de calitate și romarg.ro. De asemenea, chiar dacă nu am apucat să testez, am auzit lucruri bune și despre hosterion.ro
Am testat Chroot pe baza recomandarilor tale si par ok.
Xservers nu mi se par scumpi pt un site de prezentare. Au acea oferta de 1 ,15 €+TVA / luna, cu IP dedicat si 2GB ram. Dar nu au auto ssl prin LetsEncrypt, iar acel ssl generat de cPanel, self signed, face ca primul TLS handshake sa fie mai lung si se incarca mai greu siteul in unele cazuri. Ma rog, poate nu m-am documentat eu si exista metode sa instalezi LetsEncrypt si AutoSSl pe shred cPanel. De asemenea xservers nu permit functia de php mail (la formulare de contact), asa ca trebuie sa configurezi SMTP separat printr-un cont de mail (din motive de siguranta zic ei).
Romarg sunt ok.
Nu am testat virtono.ro, dar par sa aiba o oferta interesanta la hosting.
Oricum, pt WordPress multi au inceput sa ofere pachete shared, care, de multe ori, sunt peste un VPS ca performante, dar, eventual mai scumpe decat un VPS.