Oara sa fie scopul vietii o alergare dupa cele necesare pentru a supravietui?

Cei mai multi dintre noi asta fac. Isi consuma tot timpul alergand dupa cele necesare vietii de zi cu zi, dupa hrana, imbracaminte, bani de incalzire ca tot vine iarna, bani pentru plata utilizatilor etc.

Pentru acesti oameni viata se rezuma la un stres continuu cu 21 de zile de pauza pe an, cu zile interminabile la serviciu, multi mergand dezgustati sa faca zilnic aceleasi chestii fara de care ei considera ca nu pot trai.

De cand am imbratisat calea mea personala de a-mi trai viata adica din ziua in care mi-am dat demisia de la job si implicit din tot ce inseamna a fi angajat, am inceput sa privesc lucrurile in mod diferit. Am inceput sa inteleg din propriile mele actiuni, reusite si esecuri ca viata ne-o facem exact cum dorim si starea de fericire personala tine doar de tine si de felul in care alegi sa traiesti.

Sunt constient tot mai mult ca multi oameni au nevoie de ajutor pentru a iesi din acea vagauna a neimplinirii si a suferintei interioare in care ma aflam si eu.

Din aceasta cauza simt o responsabilitate pentru a-i ajuta pe cei mai apropiati de mine. Simt ca trebuie sa ii sprijin oferindu-le informatia si exemplul. Aceste 2 elemente merg mana in mana si sunt indispensabile. Informatia fara exemplu nu are credibilitate.

Ce nu am inteles mult timp e ca nu toti sunt dispusi sa se schimbe chiar daca sufera si se plang ca le merge greu. In zadar incercam sa le vorbesc si sa le explic ceea ce credeam eu ca este bine.

Am invatat si lectia grea care se rezuma asa: “Binele meu nu e neaparat si binele altuia.”

Astazi ma uit in spate si vad ca am progresat, ca am acumulat ceva experienta dar stiu in acelasi timp ca mai am mult pana sa inteleg adevarul complet referitor la scopul vietii pentru om si scopul omului in viata.

O singura chestie o inteleg si o pretuiesc pentru ca am dobandit-o prin suferinta si experienta proprie:

Viata e mai mult decat a supravietui. Viata e despre a trai sufleteste si trupeste. Viata e despre contributie si solidaritate.

Asta e concluzia mea pe scurt. Restul il voi descoperi cu timpul si ma va caracteriza.

Sper ca si tu sa descoperi varianta ta. Daca o ai deja, pune-o intr-un comentariu mai jos si o sa imi faca mare placere sa o citesc si sa iti raspund 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)