Ma fascineaza ideea de a-ti dezvolta la maxim toate capacitatile tale, de a-ti lucra muschii cei mai puternici si de a atinge acel “mountain top” al propriei existente.

Cei care ma judeca privind un zodiac ar spune ca trebuie sa fiu un realist analitic. Sunt. Dar parca in aceeasi masura sunt si un idealist incurabil si ador ideea de a inspira oamenii ca sa  fie mai buni si mai puternici. Ideea de a ajuta imi pompeaza ceva in sange, ceva ce creeaza dependenta. E dependenta fata de un sentiment interesant ce il experimentez tot mai des.

Stau si ma intreb adesea cand trebuie sa iau o decizie ce m-ar pune intr-o stare inconfortabila, daca merita sa fac asta sau nu. Daca imi dau seama ca e doar ca sa ma complac in starea de confort, imi spun “de ce nu?” si ies rapid. In felul asta am parte de o satisfactie pentru ca am ales sa fiu mai bun.

Echilibrand idealismul cu realismul cred ca poti avea orice iti doresti in viata. Trebuie sa si visezi dar trebuie sa si muncesti. Nu sunt in mare masura de acord cu notiunea de “a visa” pentru ca vad un fel de devalorizare al adevaratului sens al expresiei.

Visul e samanta creatiei si pamantul in care creste este chiar actiunea.

Prima oara incepi sa vorbesti cu voce tare despre visul tau si apoi il creezi. In scurt timp germineaza ideea si vezi ca rasare o tulpina subtire care in timp devine un trunchi gros de experienta si impliniri. Visul prinde contur.

Bunul meu prieten, Valentin, spune ca doar daruind poti primi mai mult. Iti faci loc de mai bine, de mai mult astfel.

Cred ca misiunea fiecaruia este de a deveni bogat in a darui 🙂 Adica de a exersa muschii daruirii prin a darui. Toti muschii trebuie dusi la sala. Astfel devii cea mai buna varianta a ta.

Poti creste cat de mare vrei. Uita-te la pomi. Ai vazut vreun pom care sa creasca doar jumatate din cat ar fii putut sa creasca sau creste cat de mult poate in toata existenta lui?

Omul e singura creatura care poate alege sa creasca doar jumatate si asta din cauza ca nu isi cunoaste adevaratul potential, pentru ca este e distras de prea multa informatie nehranitoare, pentru ca nu isi uda radacinile cu apa potrivita.

Expresia “carpe diem“, adica “traieste clipa”, cred ca ar trebui sa simbolizeze mai mult o autocunoastere in momentul “acum”. O constientizare a locului si situatiei in care te afli, un moment in care poti oricand sa schimbi traiectoria asa-zisului destin.

E greu si e multa munca in a oferi 100% din ceea ce esti, in a creste 100% in valorificarea potentialului, dar ce ai mai bun de facut in viata?

Majoritatea traim doar existand si nu existam ca sa traim!

Intelegi diferenta?

Toata nefericirea noastra e cauzata de faptul ca incetam sa mai crestem la un moment dat si de acolo vine toata suferinta.

Incetam sa ne mai ascultam vocea interioara care spune sa cresti, sa devi mai bun, sa oferi mai mult. Incepem sa ascultam vocile celor din jur care spun ca “nu poti obtine asta pentru ca trebuie sa fii asa si pe dincolo, pentru ca trebuie sa ai x sau y”.

Nu e adevarat!

Resursa cu adevarat importanta e vointa! Restul sunt atrase ca un magnet de vointa!

De ce?

Pentru ca nimic nu poate sta in calea unui om hotarat!

Alege ce e mai bun pentru tine si cresti la adevaratul tau potential! Nu te limita din a deveni mai bun! E tot ce conteaza in viata si e mostenirea ce o vei lasa urmasilor tai!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)