Trufele, niște ciuperci ce cresc sub pământ, sunt considerate o delicatesă de bucătăria occidentală, atât Europeană cât și cea de peste ocean. Prețul unui kilogram de trufe variază între $2000 – $4500, după mai multe aspecte, în principiu locația de unde sunt culese, acestea regăsindu-se în sălbăticie, în Italia și Franța în mod special. Bucătarii și cei care consumă această ciupercă specială spun că are un miros deosebit și o aromă distinctă în funcție de locul de unde a fost culeasă.

Ciudat e că în orient și anume în China, oamenii hrănesc porcii cu trufe. Așa a început și comerțul de trufe ”chinezărite” care odată ajunse în Europa se vând cu $20. E foarte comic și trist pentru că le-a dat afacerea peste cap europenilor, chiar dacă clientela restaurantelor de lux continuă să facă diferența calitativ între cele două soiuri și veți vedea mai târziu de ce.

Vă recomand să urmăriți acest video care prezintă acest miracol culinar inventat numit trufe și vă invit să observați în același timp ce diferențe enorme există de la un capăt al pământului la celălalt și cât de diferit percep oamenii valorile.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)