Dacă ajungi în Sibiu trebuie să vizitezi Turnul Sfatului. Eu aproape că l-am ratat pentru că intrarea este destul de slab evidențiată în peisajul urban și se face dinspre Piața Mică, imediat ce traversezi pe sub el dacă vi dinspre Piața Mare.

Turnul Sfatului din Sibiu este deschis spre vizitare în fiecare zi între orele 10:00 – 20:00. Taxa de vizitare este de 2 lei și se plătește imediat ce ai intrat în turn, la parter (dacă se poate numi așa).

Pe nivelele acestuia au fost amenajate expoziții de pictură și fotografie ale orașului Sibiu. Pe parcursul vizitării veți putea asculta muzică clasică foarte frumoasă care se potrivește de minune cu ceea ce veți vedea.

Pe măsură ce urci vei auzi vântul șuierând pe la ferestre. A fost un sentiment deosebit. Datând din secolul al 12-lea, turnul e una dintre cele mai înalte clădiri din Sibiu, asta mai ales pentru că întreg centrul vechi este situat la o înălțime destul de mare comparativ cu restul orașului. Vei observa acest lucru pe măsură ce urci ca să ajungi în zona Pieței Mari.

Ah, și ca să nu uit, îți recomand să îți iei bilet de avion de aici iar dacă nu ai cazare de aici.

Înainte de a ajunge la ultimul nivel vei putea vedea mecanismul ceasului din turn care face să funcționeze cele 4 ceasuri de pe cele 4 fațete ale turnului. Un mecanism foarte vechi construit de J.J. Fuchs & Sohn.

Uite un video cu mecanismul ceasului din turn:

Odată ajuns în vârful turnului vei avea parte de un peisaj extraordinar. Eu am prins iarna și Făgărașii se vedeau minunat. Muzica lui Beethoven și sunetul vântului pe la ferestre, alături de panorama minunată a orașului Sibiu, au fost practic crema vizitei. M-a cuprins un sentiment de libertate și am fost foarte încântat. Nu am mai vrut să plec de acolo 🙂

Vă las să vă delectați cu imaginile pe care le-am luat și vă recomand să vizitați neapărat și live Turnul Sfatului. Veți trăi o experiență minunată 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)