Atunci când un om fură, Justiția cel puțin teoretic îl judecă, îl azvârle în pușcărie sau îi dă amendă, în cazuri mai ușoare.

Atunci când un om ucide nepremeditat, e condamnat la pușcărie. Oricui i se poate întâmpla.

Asta e! Nu ai cum să le controlezi pe toate iar într-un moment poți curma viața cuiva, oricine ești, oricât de credincios ești, oricât de bun la suflet și de iubitor ești.

Ce se întâmplă însă când ucizi premeditat? Au fost multe cazuri de răzbunare care s-au soldat cu crime. Chiar și genul ăsta de comportament poate fi înțeles. De ce? Din zeci de motive, lăsându-te pradă emoțiilor negative și a urii.

Dar ce se întâmplă atunci când ucizi doar de distracție? Mai merită omul care face așa ceva să trăiască? 90% din mine spune că nu merită să trăiască, sau cel puțin nu merită să trăiască având parte de o bătrânețe mai mult sau mai puțin liniștită în pușcărie…

În Statele Unite a apărut o mișcare schizofrenică și psihedelică extrem de violentă. Psihopații aleg oameni aleator pe stradă pe care îi lovesc puternic în cap astfel încât să rămână inconștienți, chiar să moară, cum s-a și întâmplat deja.

În cazurile de genul ăsta, indivizii care practică asta, nu au frică de lege sau de pușcărie, nu le pasă de viața lor, de viitorul lor, de ceea ce lasă în urma acțiunilor lor.

Nu e posibil ca oameni conștienți să facă așa ceva. Astfel de oameni ar trebui să își petreacă viața în lagăre a muncii, departe de civilizație.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)