Ieri scriam un articol despre faptul că Livia Beju are nevoie de ajutor pentru că suferă de o boală genetică rară care reduce mult perioada de viață la marea majoritatea dintre cei bolnavi.

Livia își dorește foarte mult să trăiască și spune că se roagă noaptea pentru ca ziua să se trezească. Cât de diferit vede omul acesta viața, spre deosebire de marea majoritate dintre noi?!

După ce am terminat de scris articolul l-am distribuit în câteva canale de promovare. Paradoxal, am dat peste un post al unei alte fete care de această dată spunea că nu își mai dorește să trăiască, iar din câte am dedus, motivul ar fi unul de natură sentimentală în legătură cu bărbați.

Dacă am putea să simțim pentru un minut toată suferința din lume sau măcar să o vedem, cred că viața noastră s-ar schimba și am aprecia altfel tot ce avem. Uneori și eu îmi doresc asta, pentru că îmi doresc să fiu mai bun.

Nu putem trăi gândindu-ne la toată suferința din lume dar nici să trăim într-o ignoranță permanentă. Dacă ne-ar păsa mai mult, am înțelege diferit. Am vedea cu alți ochi.

Mă gândeam că dacă viața e într-adevăr un dar pe care îl primim cu toții, chiar și în proporții diferite, poate că tot ce e de făcut e să… îți trăiești cât mai bine anii, fiind om din toate punctele de vedere.

Ce pot face ca să fiu mai bun? Cred că ar trebui să mă las mai mult atins de suferința celorlalți și să empatizez mai mult. Se spune că puterea interioară a unui om e direct proporțională cu gradul de empatie, adică cât de mult îi pasă de cei din jur.

Pentru marea majoritate a oamenilor îmi doresc ca mereu să fie Crăciun, ca să fie mai păsători și mai iubitori. Îmi doresc și mie dar și ție la fel.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)