Dacă ți-aș pune întrebarea „Care e acel lucru pe care trebuie să-l faci pentru ca viața ta să fie mai mișto?” sunt sigur că ai avea un răspuns. Cel puțin un răspuns, un vis pe care e foarte probabil să-l fi amânat de multe ori – trăgându-l după tine chiar și ani de zile.

De fapt, marea majoritate a oamenilor ajung la bătrânețe târând după ei o cutie prăfuită și șubredă în care au adunat vise și așteptări mari care cu timpul s-au descompus și au început să pută îngrozitor, astfel amintindu-le zilnic tot ce au ratat și cât de greu este să târăști după tine regretul.

Visele neconsumate se transformă în regrete urât mirositoare!

Atunci când îți setezi un obiectiv te simți plin de entuziasm și speranță. Păcatul cel mai mare pe care îl poți comite față de visele și obiectivele tale, e să le folosești doar ca pe niște ancore de speranță.

Imaginează-ți că primești cadou un vin vechi, un vin scump, dar decizi să îl pui undeva deoparte, să nu îl bei. Te gândești în fiecare zi la el, imaginându-ți senzația mișto pe care o trăiești atunci când stai cu paharul în mână, poate într-o companie plăcută, alături de iubita ta la o cină romantică, savurând încet fiecare strop, fiecare moment, în timp ce ea te privește plină de dragoste și dorință.

Apoi anii au trecut, ai ajuns bătrân și într-o zi, viața așa cum e ea, ți-o ia de lângă tine. Femeia cu care ai trăit atâția ani, dintr-o dată s-a dus. La un moment dat, într-o zi oarecare, descoperi sticla de vin, demult uitată și îți amintești tot ce voiai să trăiești alături de femeia pe care o iubeai, atunci când era tânără și frumoasă. Orice ai face, nu mai poți trăi acel vis. Visul s-a dus și i-a luat locul un regret.

Visele trebuie consumate la timpul lor! Nu trebuie amânate!

Atunci când îți dorești ceva foarte puternic, când ai un vis pe care vrei să-l transformi în realitate, asociezi o mulțime de lucruri pozitive cu acel vis. În acel moment ești un om diferit față de ce vei fi peste 10 ani, când probabil vei avea vise mai mărețe și mai interesante.

Dacă amâni un vis, ca să îl împlinești peste 10 ani, chiar realizându-l e posibil să descoperi că nu mai e ceea ce credeai cândva că e. De asta e important să nu amâni și să trăiești unele lucruri la timpul lor, atunci când totul în jurul tău spune că trebuie să le trăiești!

Un vis e ca un ciorchine de struguri. Dacă nu îl mănânci la timp, se strică și l-ai irosit!

Am scris articolul ăsta ca să îmi reamintesc și mie cât de important e să îți îndeplinești obiectivele, nu doar să te hrănești din optimismul pe care ți-l aduc, amânând la infinit ceea ce trebuie să trăiești, ceea ce meriți să trăiești.

visele trebuie traite la timp

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)